Strømpriser

Strømprisen er ulik fra time til time, og påvirkes blant annet av hvor du bor, været og hvor mye du bruker.

Lurer du på hva dagens strømpris er med vår bestselger Spotpris?

 

Hvilken strømavtale bør jeg velge?

Å velge strømavtale bør være enkelt.
Med spotpris som avtaleform kan du følge med på strømprisen time for time,
og enklere planlegge strømforbruket.

Se vårt utvalg av strømavtaler her

Historiske strømpriser i ditt prisområde

Her kan du enkelt finne den månedlige gjennomsnittsprisen i ditt område. Du finner også et regnestykke du kan bruke for å regne ut strømstøtten din.

Historiske strømpriser

Hva består strømregningen din av?

Når du betaler strømregningen din er det ikke bare strømmen i seg selv du betaler for. Du må også betale for å få fraktet strømmen hjem til boligen din og skatter og avgifter til staten. Det faste månedsbeløpet til oss som strømleverandør utgjør kun en liten del av de totale strømutgiftene. 

 

Strømprisen: Prisen som vi strømleverandører får når vi handler strøm på strømbørsen

Nettleie: Det du betaler netteieren din for å få strømmen transportert hjem til deg

Avgifter til staten: Det som går til merverdiavgift, el-avgift og energifondet Enova.

Fastbeløp: NorgesEnergi har ingen påslag på strømmen – kun et fastbeløp

 

Logg inn og les mer om strømavtalen din

Vi matcher prisen

Som kunde hos NorgesEnergi kan du være trygg på at du har en god strømavtale. Får du tilbud om en billigere spotprisavtale fra en annen leverandør, matcher vi prisen.

 

Les mer

Ofte stilte spørsmål

Har du spørsmål om strømabonnementet ditt? Gå til Min side.

 

I praksis betyr det at når gjennomsnittet på spotprisen i ditt prisområde går over 70 øre/kWh (ekskl. mva.) for en måned, vil staten dekke:

  • 90 % av strømkostnadene over 70 øre/kWh på strømforbruket fra september til og med desember 2022
  • 80 % av strømkostnadene over 70 øre/kWh på strømforbruket fra januar til og med mars 2023

Strømstøtten gjelder et strømforbruk opp til 5000 kWh per måned. Den delen staten betaler blir trukket fra nettleien din. Dersom du har gjennomfakturering vil dette trekkes fra strømregningen din. Dersom du ikke har gjennomfakturering vil det trekkes fra på nettleiefakturaen. Du trenger ikke foreta deg noe annet enn å sørge for at netteier har riktig kontonummer slik at de kan betale ut eventuelt tilgodebeløp. Dersom gjennomsnittprisen i ditt prisområde overstiger 70 øre/kWh (ekskl. mva.) vil du automatisk få fratrekk på din faktura. Ordningen gjelder til og med mars 2023. Les mer her.

Hvis du vil se din strømpris nå - og time for time - vil du finne dette på Min side. Da er det enklere å planlegge strømforbruket, og heller vente litt med elbillading eller vaskemaskinen til strømprisen ikke er på sitt høyeste.

Kl.13 hver dag vil du også kunne se strømprisene for morgendagen, også dette time for time.

Se din strømpris nå på Min side

Hvis du ønsker å se gjennomsnittsprisen for i dag, uten å logge inn på Min side, kan du bruke postnummeret ditt og søke opp dagens strømpris her.

Ja, det gjør du! Regjeringen har bestemt at det skal gis strømstøtte til alle privatkunder uavhengig av om de har en spotprisavtale, variabel pris eller fastpris, så lenge de bor i et område der spotprisen overstiger et gjennomsnitt på 70 øre/kWh (eks. mva.) i måneden.

Det er vedtatt at ordningen varer ut mars 2023. Les mer her.

Spotpris og variabel pris er de mest vanlige måtene å bestemme strømprisen på i Norge.

Spotpris

Spotpris er den prisen NorgesEnergi kjøper strømmen for på strømbørsen. Spotprisen endres fra time til time, og man får med seg alle prissvingningene. I tillegg til spotprisen betaler man et fast månedsbeløp og lovpålagte utgifter til el-sertifikater.

Variabel strømpris

Variabel pris er for deg som ønsker en mer forutsigbar strømavtale. Vi i NorgesEnergi setter en pris per kWh basert på prisutviklingen i markedet slik at du har den samme strømprisen gjennom hele døgnet i en gitt periode frem i tid. Det betyr at du kan sette på vaskemaskinen eller ta deg en dusj, uten å følge med på når strømmen er billigst. Strømprisen du har beholder du inntil du får et varsel om prisøkning eller prisnedsettelse av oss. Vi har 30 dagers varslingsfrist. Det betyr at den nye strømprisen din først trer i kraft etter 30 dager.

Selv om strømregningen din viser ditt totale strømforbruk og gjennomsnittsprisen for måneden, faktureres du faktisk for det du bruker time for time dersom du har en AMS-måler. Derfor er det veldig lurt å unngå høyt forbruk i de timene der strømprisen er på sitt høyeste. På Min side kan du se strømprisene time for time, og enkelt planlegge strømforbruket ditt deretter.

Se din strømpris nå

Ønsker du noen tips til å redusere strømforbruket i samme slengen? Her finner du noen av våre nyttige strømsparetips.

Dette finner du på Min side. Under fanen «Forbruk» vil du finne informasjon om strømforbruket ditt fra dag til dag, per måned og per år. Her kan du også se forbruket ditt på timesnivå og sammenligne mot tidligere perioder, samt se hva strømprisen var.

Det snakkes mye om prissoner, strømsoner eller strømregioner i strømbransjen. Norge er delt inn i 5 geografisk avgrensede områder/prissoner, og disse sonene kan ha ulike strømpriser. Forskjellene i strømpris er basert på sonens samlede strømforbruk, kraftproduksjon og overføringskapasitet. Med overføringskapasitet mener man evnen til å transportere strøm innad og mellom prissoner. 

Dette er prissonene i Norge:

Sone 1: Sør-øst-Norge

Sone 2: Sør-Norge

Sone 3: Midt-Norge

Sone 4: Nord-Norge

Sone 5: Vestlandet

Her kan du lese mer om strømpriser og sjekke strømprisen i ditt område:

Les mer om strømpriser

Prisforventninger fremover

Strømprisen påvirkes av flere faktorer. De viktigste er fyllingsgrad i kraftprodusentenes vannmagasiner, vær og temperatur, samt pris på etterspørsel etter gass. Akkurat nå er det krigen i Ukraina som presser både gass- og strømpriser oppover. 

 

Les mer

Strømsparetips og nyttig informasjon

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Logg inn på Min side    Kontakt oss