Spar strøm med sommertips

De færreste forbinder sommer, sol og varme med strømsparing, men visste du at du med enkle grep kan spare mye penger på strømregningen om sommeren? Her får du noen enkle sommertips som kan kutte strømutgiftene.

Dame tørker klær ute, sommertips til strømsparing

Den billigste og mest miljøvennlige kilowattimen er den du ikke bruker. Vi i NorgesEnergi ELSKER billig strøm – og vil gjerne hjelpe kundene våre med å spare enda mer strøm som kutter strømregningen. Selv om strømprisen stort sett alltid er lavest om sommeren, er det likevel ingen vits i å sløse med den. 

Følger du disse sommertipsene, går strømforbruket ned. Og om du allerede har billig strøm fra NorgesEnergi i stikkontakten, er du på god vei til å få lavere strømregning hele året.

  • Skru ned varmen inne, både panelovner og varmekabler. Reduserer du temperaturen med én grad, kan du spare så mye som fem prosent av utgiftene til oppvarming av boligen.

  • Har du varmepumpe? Bruk kjøling med måte. Klart det er deilig å svale ned stua på en varm sommerdag, men om det ikke er nødvendig, er det billigere å åpne et vindu.

  • Fyll opp vaskemaskinen med klær før du skrur den på. Nå om sommeren er plaggene mindre – og dermed kan du klare deg med færre klesvasker. Bruk gjerne spareprogrammet på vaskemaskinen.

  • Hvis du ikke allerede er kunde - bestill billig strøm fra NorgesEnergi.

  • La tørketrommelen få hvile – tørk klesvasken utendørs! Ute i frisk sommerluft tørker klærne ofte fortere også.

  • Lag mat ute! Enten du er på stranda, i hagen eller i parken kan du bruke grill – og la komfyren hvile fram til hverdagen starter over sommeren. Men husk; er det veldig varmt ute, kan det være skogbrannfare og da er det viktig å respektere eventuelle grillforbud. 

  • Slå av mest mulig lys både inne og ute. I lyse sommernetter klarer du deg kanskje helt uten utelys? Er du bortreist, kan det likevel være lurt å la noe lys stå på for å redusere innbruddsfare.

  • Dra ut stikkontakten til apparater som står i standby-modus når de ikke brukes. TV, PC, ladere og spillkonsoller trekker nesten like mye strøm når de står i standby som når de er i bruk.

  • Om du har varmtvannstank med mulighet for å regulere temperaturen, er det mye å spare på å skru ned varmen på tanken når du ikke er hjemme (men ikke under 65 grader  - da øker nemlig faren for legionella).

Ha en riktig god sommer!

PS! Husk at om du reduserer strømforbruket, så reduseres også nettleien fra din lokale netteier tilsvarende :)