Flytte? Husk å ta med deg strømmen!

Å glemme å ta med deg strømmen når du flytter, kan fort bli veldig dyrt.

Med flyttekasser, nedvask og adresseendring i hodet, kan det være lett å glemme å bestille strøm på nytt sted. Det kan fort bli en dyr affære. Leveringspliktig strøm fra nettselskapene er langt dyrere enn strømmen du får levert fra strømselskapene.

Par løfter flytteesker inn i flyttebil

Ventestrøm blir dyrt

Nettselskapene er pålagt å levere strøm til deg selv om du ikke har tegnet en strømavtale. Det kalles ofte ventestrøm. Prisen er regulert av staten de første seks ukene etter at du har flyttet inn, men etter den tiden er det opp til netteier å bestemme prisen.

—Du vil definitivt merke det på fakturaen dersom du glemmer å inngå avtale med strømselskapet når du flytter. Prisene nettselskapene tar er langt over det strømselskapene opererer med uansett hvilken avtale du måtte velge, sier kommunikasjonssjef i NorgesEnergi Geir Arne Gundersen.

 

 

Billigst først, dyrt senere

Det finnes flere forbrukerportaler som hjelper deg å finne en strømleverandør som passer best til ditt forbruk. Men det er lett å velge feil dersom du kun ser på hvem som er billig nå, og ikke over lengre tid.

— Vi hører ofte historier om kunder som blir lokket inn på kampanjepriser som kort tid etter endrer betingelser, og der strømleverandøren også har krevd betaling på forskudd. Velg en strømleverandør som har bevist at de er billig over tid, sier Terje Hamre i Norsk Familieøkonomi.

Du velger selv!

Når du signerer kontrakten vil eiendomsmeglerene gjerne tilby deg en strømavtale med en aktør de har avtale med. Det kan være fint det, men husk at du selv fritt kan velge hvilken strømleverandør du ønsker deg. Du melder flytting til strømselskapet så snart du vet flyttedatoen – og senest tre dager før flytting. Slik slipper du å betale for begge boligene etter at du har flyttet. Du kan også velge strømavtale med et strømselskap i Sør-Norge selv om du bor i Nord-Norge. Som forbruker har du mye makt – bruk den til å gjøre det beste valget.

Velger du å ta med deg strømmen fra NorgesEnergi til din nye bolig får du vår gunstige spotprisavtale.