Gode strømavtaler er viktig for
Torp Eiendom

Gode strømavtaler er viktig for Torp Eiendom 


Med så mange bygninger og leietakere i sving, er det viktig med en god strømavtale.

Torp Eiendom blir til

Det familieeide eiendomsselskapet Torp Eiendom har utviklet og driftet næringseiendom i Oslo sentrum i flere tiår. Flest eiendommer har de i Kvadraturen, det historiske og ærverdige strøket midt i hovedstaden. Opprinnelig var familiebedriften lokalisert på Grønland, da under navnet Torp Fasteners AS. Torp-familien har nemlig sin bakgrunn som grossister i markedet for festemateriell. 

– Det var egentlig en tilfeldighet at vi ble et eiendomsselskap. Det var mine besteforeldre som leide ut deler av arealet rundt produksjonslokalene til Torp Fasteners. Nå er porteføljen ganske mye bredere, kan du si. 

Det sier Hans Erik Torp, daglig leder og eier av Torp Eiendom. De siste 30 årene har han jobbet strategisk med utviklingen av eiendomsporteføljen til selskapet. Nå besitter de flere av Oslos mest sentrale perler, blant annet Bragegården, Prinsens gate 5 og flere bygninger i Nedre Slottsgate.

NorgesEnergi Bedrift har lang erfaring med å levere energi til eiendomsbransjen.

Kontakt våre rådgivere for en prat her.

– Vi har egentlig vært både heldige og smarte. Inntektene fra Torp Fasteners har gjort at vi hele veien har kunnet bruke overskuddet fra utleie av eiendommene til å oppgradere og videreutvikle dem. Det har vært en velsignelse å ha den muligheten. Det har resultert i velholdte næringsbygg til glede for leietakerne, fortsetter han. 

Nå som Torp Fasteners er solgt driver Torp Eiendom utelukkende med næringseiendom. I tillegg til seks eiendommer i Kvadraturen er de også deleiere i enkelte garasjer og næringsbygg i utkanten av byen. I tillegg eier de en diger eiendom på Furuset. Med så mange bygninger og leietakere i sving, er det mye som skal driftes fra sentralt hold. Én av de tingene er strømavtalen.

Med NorgesEnergi på laget

Torp Eiendom har hatt samme strømavtale siden 2018, etter en grundig prosess med valg av strømleverandør. Mange friere meldte seg på i diskusjonen, og til slutt falt valget på NorgesEnergi Bedrift. 

– NorgesEnergi scoret bra på pris, i tillegg til de ekstratjenestene vi får gjennom avtalen. At vi kunne skreddersy avtalen vår var veldig viktig for oss, siden vi ikke er som alle andre kunder, sier Heidi E. Andersen, administrasjonskoordinator i Torp Eiendom. 

– Og nå har vi nettopp signert en fornyelse av den avtalen. 


"At vi kunne skreddersy avtalen vår var veldig viktig for oss, siden vi ikke er som alle andre kunder."

- Heidi E. Andersen, administrasjonskoordinator i Torp Eiendom


For en utleier av næringsbygg vil strømavtalen vise seg gjennom fellesutgiftene til leietakerne. I tillegg til en fast husleie, vil leietakerne betale en prosentvis del av strømforbruket til bygget. Den summen har betydning for Torps posisjon i markedet.  

– Det er viktig å være riktig priset på energi med tanke på fellesutgifter. Leietakerne betaler sin prosentvise brøk av gårdslys, fortausoppvarming, heis og ventilasjon, der alt driftes elektrisk. Hvis man ikke har en god nok strømavtale da, vil vi ikke kunne konkurrere i eiendomsmarkedet som vi gjør nå, sier hun. 

Ingen bedrifter er like, derfor har NorgesEnergi skreddersydde strømavtaler.

Se hvilken strømavtale som passer akkurat din bedrift

Energivakten følger med

Hos NorgesEnergi har de bedriftsavtalen Flex Forvaltningsavtale. Med et forbruk på omtrent 1,5 GWh (1,5 millioner kWh) forvalter de avtalen på vegne av alt fra konditoren Pascal til Sykehjemsetatens hovedkontor. Hos Torp Eiendom er det Andersen som står ansvarlig for å følge opp avtalene. 

Som et tillegg i avtalen følger Energivakten med. Energivakten er en tjeneste som følger med i avtalen med NorgesEnergi Bedrift. Den gir deg oversikt over når du bruker mest strøm  og svingninger i strømprisen, slik at det blir enklere å kutte ned på kostnadene.  

– Jeg bruker Energivakten for et garasjeanlegg vi drifter. Der har vi et stort ladeanlegg for de som ønsker å leie ladeboks til elbil. Ellers har jeg ganske god kontroll selv, sier hun.

Heidi er nemlig en Torps levende energivakt på jobb. Hun fører selv oversikt i regneark der hun sammenligner priser og forbruk med samme måned året før. I tillegg holder hun oversikt over hvorvidt det er enkelte installasjoner som krever ekstra mye strøm. Å være nøyaktig med strømforbruket gir et konkurransefortrinn som gjør at kundene deres fornyer avtalene sine og er fornøyde i den daglige driften. Spesielt nå som strømprisene er uforutsigbare og varierende, er denne jobben ekstra viktig.

Å være nøyaktig med strømforbruket gir et konkurransefortrinn som gjør at kundene deres fornyer avtalene sine og er fornøyde i den daglige driften.

Å være nøyaktig med strømforbruket gir et konkurransefortrinn som gjør at kundene deres fornyer avtalene sine og er fornøyde i den daglige driften. 

– I tillegg gjør den rutinen at vi enkelte ganger avdekker feil og mangler, ofte gjort i forbindelse med installasjonene. Å være på vakt gir leietakerne trygghet. Til syvende og sist bidrar det til gode, langvarige relasjoner med kundene våre, og det er det vi ønsker aller mest, sier hun.

Med seg på laget har hun også en personlig rådgiver hos NorgesEnergi. Dit ringer hun hvis hun står fast, og terskelen er lav for å ta kontakt. 

– Jeg prater ofte med Henning. Det er deilig å vite at man har en dyktig rådgiver som kjenner din situasjon, påpeker hun. 

 

Ikke bruk tid på å stå i telefonkø. Hos NorgesEnergi Bedrift får din bedrift en egen personlig rådgiver.

 

Ta kontakt med en av våre profesjonelle rådgivere for en uforpliktende prat i dag.

Kvadraturens renessanse

Arbeidsdagen til Hans Erik Torp er variert. Ved siden av å bruke en del tid på eget kontor er han også mye ute og besøker eiendommene – spesielt når det dreier seg om oppussing eller andre former for vedlikehold. Som en del av de daglige arbeidet med eiendommene kommer også oppgraderinger gjort i forbindelse med energi- og strømforbruk. 

– Dette tenker vi på hele tiden. Vi har for eksempel gjort investeringer i fjernvarme i flere av byggene våre. I tillegg skifter vi ut mest mulig gammel belysning til LED-belysning, samt enkelte oppgraderinger i fortausvarme og ventilasjon. Vi ønsker å skape best mulig arbeidsmiljø for leietakerne våre, sier han. 

Det største prosjektet i dag er oppussingen av Nedre Slottsgate 3B. Å bidra til en generell oppgradering av Kvadraturen gir en god følelse. 

– Det er viktig for oss å bidra til miljøet rundt. At vi kan påvirke denne bydelen positivt gir mening for oss som har levd i byen en stund. I forhold til hvordan det så ut her for 15-20 år siden er det utrolig stas å se hvor fin Kvadraturen har blitt nå, avslutter han.

Bytt til vår mest populære spotprisavtale lavt påslag og ingen bindingstid

Bestill Webspot

Valgt av smarte bedrifter siden 1999