NorgesEnergi har nå blitt Fortum. 13. mai forente vi krefter med Fortum. Les mer om fusjonen her eller bestill strømavtale hos Fortum.

Skaper god energi med mer skravling

Publisert: 07/01/2021
Sist oppdatert: 26/06/2023


NorgesEnergi vil bidra til å skape mer energi mellom mennesker ved å få folk til å skravle mer.

Flere av de vanlige møteplassene våre falt bort under pandemien, og NorgesEnergi ønsket å gjøre sitt i folkebevegelsen mot ensomhet som Skravlekopp har dratt i gang. 

D‌erfor ble NorgesEnergi Norges første Skravlekoppbedrift vinteren 2020 og oppfordrer alle ansatte og partnere til mer skravling og inkludering, både på jobb og i fritida. 


‌– I NorgesEnergi sier vi at billig strøm gir god energi. Men den aller beste energien skapes mellom oss mennesker, og den ble mangelvare i pandemien. Da var det viktigere enn noen gang at vi gjorde det vi kunne for å se og løfte hverandre, sier administrerende direktør i NorgesEnergi Hans-Erik Ramsdal.

 

"I NorgesEnergi sier vi at billig strøm gir god energi. Men den aller beste energien skapes mellom oss mennesker."

- Hans-Erik Ramsdal

Hans-Erik Ramsdal

Hans-Erik Ramsdal

"Det er viktigere enn noen gang at vi gjør det vi kan for å se og løfte hverandre."

I en undersøkelsen Ipsos utførte på vegne av NorgesEnergi i 2019, kom det fram at 67 prosent i aldersgruppen 18–29 år oppgav at de ofte, alltid eller av og til kjenner på ensomhet, mens 27 prosent av de over 65 år sa det samme.

Til sammenligning svarte totalt 45 prosent her i landet, uavhengig av alder, at de kjenner seg ensomme ofte, alltid eller av og til uten at de geografiske forskjellene er veldig store.

– Ved å innføre Skravlekoppen vil vi forsøke å skape mer av den sårt tiltrengte og svært viktige energien mellom oss mennesker, sier Ramsdal.

45 % kjenner ofte, alltid eller av og til på ensomhet

Kilde: Ipsos for NorgesEnergi, 11/19

Foto: unsplash.com - Luke Porter

Gjør hverdagen lysere med Skravlekoppen

Venke Knutson er initiativtaker til Skravlekoppen. Skravlekoppen skal gjøre det enklere å ta kontakt med andre blant annet på kafeer og restauranter. I desember 2020 ble NorgesEnergi Norges første sertifiserte Skravlekopp-bedrift.

– Det er så himla bra at Norges Energi ønsker å bidra til å forebygge og redusere ensomhet - både blant sine ansatte og i samfunnet. Det sier mye om dem som bedrift, sier Knutson.

Sammen med kollega Ingrid Remvik Leirvik startet hun også kampanjene "Sammen i desember" og "Sammen i sommer".

– Sammen i desember hadde som mål å skape flest mulig menneskemøter før jul, enten i form av fysiske møter, per telefon eller på video. Alle kunne bli med på et treff som passet dem, enten det var i form av å komme seg ut av huset og gå en tur, eller i form av en telefonsamtale med en annen, kjent eller ukjent, sier initiativtaker til kampanjen, Venke Knutson.

Sammen i sommer gikk ut på at Knutson og Remvik Leirvik reiste på turne langs norskekysten i en seilskute. Med seg hadde de familie og mannskap og de hadde stopp langs hele kysten der de møtte lokalbefolkning og inviterte til Skravlekopp-treff. 

Oppfordrer andre bedrifter

Sjefen i NorgesEnergi er stolt av å ha blitt sertifisert som skravlekoppbedrift, og oppfordrer andre bedrifter til å bli med på kampanjen.

– Det handler om å ta standpunkt og legge til rette for at ansatte skal kunne ha kontakt med hverandre og med andre innenfor de rammene vi nå har i samfunnet. I mitt hode er det ikke så mye som skal til for at ting blir litt bedre, sier Ramsdal.

Ønsker du at din bedrift skal bli sertifisert?

Les mer om Skravlekopp

En Skravlekopp-bedrift er...
  • En bedrift som har inkludering og raushet i målsetningen sine.

  • En bedrift som tar sitt samfunnsengasjement på alvor.

  • En bedrift som jobber aktivt for at alle skal oppleve seg inkludert, og har ansatte som er stolt av arbeidsplassen sin og det sosiale engasjementet den har i bunn.

  • En bedrift som har lyst til å gjøre noe med et stort og voksende problem i samfunnet, og som vet at vi trenger engasjement internt for å komme noen vei.

  • En bedrift som vet at vi trenger tiltak for å få kontakt med hverandre, og legger til rette for at ansatte selv kan gjøre noe med akkurat det.

  • En bedrift som legger til rette for at hver og en av oss kan være med å bidra på en enkel måte og skape nye fellesskap - både på jobben spesielt og i samfunnet generelt.

Hva er Skravlekopp?

Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på utvalgte kafeer, kantiner og gode møteplasser.

Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den.

Om du trenger litt skravling - eller tilbyr litt skravling - er uvesentlig.

Ta en skravlekopp, løft blikket - og prat sammen.