Varmestyring gjort enkelt

21.02.2017

Oppvarming er noe de fleste av oss kan spare strøm på. Men mange nøler likevel med å gjøre tiltak fordi det kan virke komplisert å styre temperaturen på panelovnene. Her gir vi deg tre konkrete tips som både er enkle og billige!

Skinnstol, vinduer og radiatorer
  1. Dersom du uansett skal kjøpe ny panelovn, velg en som selv kan senke temperaturen på natten eller dagen når du ikke trenger full varme.  
  2. Dersom du ikke skal bytte ut panelovnene, kan du styre både panelovner og andre varmeovner du har med et tidsur. Dette er «gammel teknologi», men fungerer like bra som før. Det er dessuten billig - du får tidsur til godt under 100-lappen. Det fungerer på den måten at du stiller inn hvilke tidspunkt panelovnen skal skru seg av og på gjennom døgnet. Et eksempel vi har sett på er dette tidsuret fra Jula
  3. Det tredje alternativet er en fjernstrømbryter. Da må du selv huske å slå av og på panelovnen, men en slik bryter gjør at du slipper å bøye deg ned og skru av bryteren på selve ovnen. Du gjør det enkelt fra godstolen :-) En slik fjernstrømbryter koster heller ikke all verden, i skrivende stund finner du en pakke med tre kontaker koblet mot samme fjernstrømbryter til rett over 200 kroner hos Jula

Det er altså gode alternativer for deg som ønsker å bruke mindre penger på oppvarming uten å miste komfort - til en billig penge :-)