Vær bevisst når du flytter - spar penger

Publisert: 26/05/2021


Sliter du med å huske hvilken strømleverandør du valgte sist gang du flyttet? I så fall er du ikke alene. En fersk undersøkelse gjennomført av YouGov for NorgesEnergi viser nemlig at 36 prosent av oss ikke vet eller husker dette.

- Det er kanskje ikke så rart at man ikke går rundt og husker på sånt, sier Hildegunn Skage Teinum i NorgesEnergi.

Likevel er hennes klare råd til folk flest – og særlig til dem på flyttefot – å være bevisst på at både strømpriser og strømavtaler kan variere veldig. Derfor lønner det seg å velge med omhu.

- Faren med å ha et ubevisst og passivt forhold til dette, er at du kanskje ender opp med å betale mer for strømmen enn du egentlig hadde behøvd. For det er langt fra sikkert at avtalen du tilfeldigvis lander på, matcher de gunstigste avtalene på markedet, sier Teinum.

"Vær bevisst når du velger strømavtale. Ikke betal mer enn du må."

- Hildegunn Skage Teinum

Sikre deg en ny strømavtale til din nye bolig

Se våre strømavtaler

- Kunne nok spart mer på å være bevisst

Henriette Ravn Mortensen ser ikke bort ifra at hun kunne spart penger på å ha et litt mer bevisst forhold til strømavtaler og strømselskap i boligene hun har flyttet til. Kristiansanderen, som går andreåret på lærerstudiet i Oslo, har flyttet flere ganger i løpet av kort tid – og har derfor også hatt ulike strømavtaler.

"Jeg visste ikke så mye om strøm da jeg flyttet ut hjemmefra, det var noe foreldrene mine ordnet." 

- Jeg kunne ikke så mye om strøm da jeg flyttet hjemmefra, jeg var vant til at det var noe foreldrene mine ordnet. Så da jeg flyttet inn i det første kollektivet, tenkte jeg ikke noe særlig på at vi burde sjekke ulike strømavtaler.

De endte opp med at en av romvenninnene tegnet et abonnement hos en strømleverandør de hadde fått anbefalt av en bekjent. Da strømregningene kom, delte de fem romvenninnene utgiftene likt.

For et års tid siden flyttet Henriette ut av kollektivet og inn i en leilighet med kusinen sin. I forbindelse med flyttingen fikk hun tips om å sammenligne priser fra ulike strømselskap. Det fulgte hun.

Det siste året har Henriette delt leilighet sammen med kusina si. Foto: privat

Det siste året har Henriette delt leilighet sammen med kusina si. Foto: privat

- Vi spurte litt rundt, men endte opp med å bruke en prissammenligningstjeneste på nett. Da fant vi en OK avtale som vi har hatt siden. Det var en fin måte å få oversikt på, og vi så at det var mye å spare på å velge bevisst. 

I sommer går flyttelasset til en studentbolig der strøm er inkludert i leien.

- Det er jo selvsagt veldig praktisk at det er ordnet for meg, men hadde jeg måtte tegne nytt abonnement, ville jeg ha brukt litt tid på å sammenligne ulike tilbud, sier hun.

"Skulle jeg tegnet nytt abonnement, ville jeg brukt tid på å sammenligne ulike tilbud."

- Henriette Ravn Mortensen

Henriette er ikke alene om å undersøke strømpriser på nett. I undersøkelsen oppgir hele 31 % at de ville søkt på nett for å finne ny strømleverandør dersom de skulle flytte om kort tid.

Særlig interessant er det at så mange som 24 % oppgir at de ikke vet hvordan de ville gått fram for å velge strømleverandør ved flytting

Kilde: YouGov for NorgesEnergi 4/2021

Kilde: YouGov for NorgesEnergi 4/2021

Henriette er ikke alene om å undersøke strømpriser på nett. I undersøkelsen oppgir hele 31 % at de ville søkt på nett for å finne ny strømleverandør dersom de skulle flytte om kort tid. Særlig interessant er det at så mange som 24 % oppgir at de ikke vet hvordan de ville gått fram for å velge strømleverandør ved flytting

Kilde: YouGov for NorgesEnergi 4/2021

Kilde: YouGov for NorgesEnergi 4/2021

Sammenlign vilkår og pris

Hildegunn Skage Teinum i NorgesEnergi tror mange har mye å hente på å være like bevisst som Henriette har blitt.

- Når man flytter er det mye å tenke på. Det kan være fort gjort å velge en lettvint løsning hos en tilfeldig strømleverandør – uten å sjekke pris, vilkår eller om det finnes bedre alternativ. Men dersom man ønsker å ta hensyn til lommeboken, vil det helt klart lønne seg å sjekke rundt litt og sammenligne ulike tilbud.

Ta med NorgesEnergi på flyttelasset

Meld flytting her