Slik sikrer du deg mot
uforutsigbare strømpriser om vinteren

Publisert: 10/12/2019
Hovedbilde: mostphotos.com - GreenF


Med fordelsproduktet Vintertrygghet har du en «forsikring» mot høye strømpriser i de periodene av året der strømprisen normalt svinger mest.

Med Vintertrygghet kan du binde fastprisen i kortere perioder om vinteren.

 

Hva skyldes høye strømpriser?

 

Om vinteren er gjerne strømprisene mye høyere enn normalt. Det er flere grunner til at strømprisene kan bli høye, men generelt sett er det slik at jo kaldere det blir, jo høyere blir strømprisen.

I tillegg påvirkes strømprisen av hvor mye vann som finnes i vannmagasinene. Er det tørt og lite vann, blir ikke vannmagasinene tilstrekkelig fylt opp før vinteren og vi får en høyere strømpris enn hvis magasinene er fulle.

 

Les mer: Dette påvirker strømprisene

Generelt sett er det sammenheng mellom lave temperaturer og høye strømpriser. Foto: mostphotos.com - Serhii Mostovye

Generelt sett er det sammenheng mellom lave temperaturer og høye strømpriser. Foto: mostphotos.com - Serhii Mostovye

Lave temperaturer = høyere forbruk

 

Det er en naturlig sammenheng mellom lave temperaturer og høyere forbruk. Siden strømprisen styres av tilbud og etterspørsel, vil prisen stige når forbruket øker. Blir det skikkelig kaldt, skrur vi nordmenn opp varmekabler og ovner for å holde varmen. 

Strømprisen er dyrest i de timene på døgnet folk bruker mest strøm; om morgenen og ettermiddagen. Bruker du mye strøm på disse tidspunktene, kan det gi store utslag på sluttsummen på regningen. 

Det folk bruker mest strøm til om vinteren er oppvarming. Ca. 60 prosent av den totale strømregninga per år går til oppvarming.

Forsikring mot høye strømpriser

Med fordelsproduktet Vintertrygghet har du en «forsikring» mot høye strømpriser i de periodene av året der strømprisen normalt svinger mest.

— Den største fordelen med Vintertrygghet er forutsigbarhet, sier Ørjan Madsen, ansvarlig for fordelsprodukter i NorgesEnergi.

"Den største fordelen med Vintertrygghet er forutsigbarhet"

- Ørjan Madsen

– Akkurat som å binde renta

Han anbefaler Vintertrygghet for de som ønsker å vite eksakt hva man skal betale og som trenger en ekstra trygghet i hverdagen.

– Det er akkurat som å binde renta; du er sikret en fast pris i den perioden du binder prisen, og unngår usikkerhet og svingninger, fortsetter han.

– Vi analyserer strømprisens utvikling utover høsten og vinteren, og regner ut en fastpris basert på dette. Siden strømprisene avhenger av været, kan vi selvfølgelig aldri garantere at en analyse treffer. Det vi imidlertid kan garantere er at du får en trygg og forutsigbar pris i den perioden du har valgt å binde prisen. Så fort fastprisperioden er over, går du tilbake til din vanlige avtale, med mindre du har valgt å takke ja til neste fastprisperiode. 

"Det er akkurat som å binde renta; du er sikret en fast pris i den perioden du binder prisen, og unngår usikkerhet og svingninger"

- Ørjan Madsen

Viktig med forutsigbarhet

Thor Sørensen fra Oslo er en av dem som har benyttet seg av Vintertrygghet flere ganger. Han sier det er vanskelig å vite om han har tapt eller tjent penger på det, men han liker den forutsigbarheten det gir.

– Jeg fikk et godt tilbud som jeg takket ja til. For meg er det viktigst med forutsigbarhet. Når strømprisene svinger sånn som de gjør, er det fint å ha en slik forsikring gjennom avtalen min.

Tre gode grunner til å velge Vintertrygghet

 

1. Du får mulighet til å velge en trygg og forutsigbar fastpris i utsatte perioder av vinterhalvåret. Slik blir du mindre sårbar for prissvingninger og vet akkurat hvor mye du skal betale for strømmen – uavhengig av hvordan strømprisene utvikler seg.

 

2. Du mottar fire-seks fastpristilbud i året som gjelder for korte perioder av gangen. På den måten slipper du å forplikte deg til en gitt fastpris langt frem i tid.

 

3. Du velger helt selv om du vil benytte deg av fastpristilbudene du mottar, og velger du å takke ja til fastpris vil du automatisk flyttes tilbake til din vanlige strømavtale så fort fastprisperioden er over.

Fakta om vintertrygghet

  • Vintertrygghet er en tjeneste som kun tilbys i vinterhalvåret.

  • De som har dette tilbudet får 4-6 nyhetsbrev i løpet av året med informasjon om strømpriser og markedsutvikling.

  • Prisen kan bindes for 2 måneder av gangen. Når perioden er over går du tilbake til det strømproduktet du hadde før, med mindre du har bundet prisen på nytt for de neste to månedene.

  • Prisen for Vintertrygghet er 49,- i måneden.

  • 14 dagers frist for bestilling.

Ønsker du å vite mer om tjenesten?

Les mer om Vintertrygghet