Slik sikrer du deg mot
uforutsigbare strømpriser

Oppdatert: 06/07/2022
Hovedbilde: mostphotos.com - GreenF


Synes du prisene på strøm svinger for mye for tiden? Det finnes en måte å få litt større forutsigbarhet på.

Med strømtjenesten Prissikring har du en «forsikring» mot høye strømpriser. Tjenesten fra NorgesEnergi går kort fortalt ut på at du binder strømprisen i to måneder av gangen.

I tillegg til større forutsigbarhet, kan Prissikring også lønne seg.

– I store deler av 2021 og hittil i 2022 har strømprisene vært overraskende høye, selv for oss som jobber med strøm. Vi har heldigvis klart å sikre gode fastpriser til kundene våre med Prissikring. Flere perioder i løpet av 2021 og 2022 har vårt prissikringstilbud vært godt under innkjøpspris, forteller Geir Arne Gundersen, markeds- og kommunikasjonsjef i NorgesEnergi. 

 

"Med Prissikring får du mer forutsigbarhet i et usikkert strømmarked"

- Geir Arne Gundersen

– Akkurat som å binde renta

 

Å binde lånerenten er kjent for de fleste av oss, men hos banken kreves gjerne at renten bindes i tre eller fem år. Slik er det ikke nødvendigvis for strøm. Strømkundene hos NorgesEnergi har anledning til å binde prisen i to måneder av gangen. 


Gundersen anbefaler Prissikring for deg som ønsker å vite eksakt hva du skal betale og dersom du trenger en ekstra trygghet i hverdagen.


– Det er akkurat som å binde renta; du er sikret en fast pris i den perioden du binder prisen, og unngår usikkerhet og svingninger, forklarer han.


– Vi analyserer strømprisens utvikling gjennom året, og regner ut en fastpris basert på dette. Siden strømprisene avhenger av været, kan vi selvfølgelig aldri garantere at en analyse treffer. Det vi imidlertid kan garantere er at du får en trygg og forutsigbar pris i den perioden du har valgt å binde prisen. Så fort fastprisperioden er over, går du tilbake til din vanlige avtale, med mindre du har valgt å takke ja til neste fastprisperiode.

"Det er akkurat som å binde renta; du er sikret en fast pris i den perioden du binder prisen, og unngår usikkerhet og svingninger"

Tre gode grunner til å velge Prissikring

 

1. Du får mulighet til å velge en trygg og forutsigbar fastpris for to måneder av gangen. Slik blir du mindre sårbar for prissvingninger og vet akkurat hvor mye du skal betale for strømmen – uavhengig av hvordan strømprisene utvikler seg.

 

2. Du mottar seks fastpristilbud i året som gjelder for to måneder av gangen. På den måten slipper du å forplikte deg til en fastpris langt frem i tid; vanlige fastpriskontrakter på strøm har gjerne varighet på 1-3 år. 

 

3. Du velger helt selv om du vil benytte deg av fastpristilbudene du mottar. Dersom du velger å takke ja til fastpris vil du automatisk flyttes tilbake til din vanlige strømavtale så fort fastprisperioden er over.

Fakta om Prissikring

  • Prissikring er en tjeneste fra NorgesEnergi som tilbys gjennom hele året.

  • Prisen kan bindes for to måneder av gangen. Når fastprisperioden er over går du tilbake til det strømabonnementet du hadde før, med mindre du har bundet prisen på nytt for de neste to månedene.

  • Prisen for Prissikring er 49,- i måneden, uavhengig av om du benytter deg at fastpristilbudet eller ei. 

Bestill Prissikring