- Strømforsikring er en god trygghet i hverdagen

Publisert: 04/01/2023


Anita Hoffmann fra Hedmark har vært strømkunde hos NorgesEnergi i flere år. I nesten like mange har hun også hatt tjenesten Strømforsikring; en tilleggstjeneste der man kan få dekket strømregningen hvis man for eksempel skulle bli sykmeldt, arbeidsledig, permittert eller havne på sykehus.

"Det lille ekstra beløpet jeg betaler i hver måned for å ha denne tilleggstjenesten, har vært gull verdt for meg "

- Anita Hoffmann

Brukt forsikringen flere ganger

Hun har nemlig fått god nytte av forsikringen – og det flere ganger. 

- Tre ganger har jeg benyttet meg av den, sier hun og forteller at første gangen var for en god del år siden, da hun mistet jobben i en nedbemanningsrunde. Andre gangen var under koronapandemien, da hun ble permittert fra jobb i en periode. Tredje gangen var da hun i fjor fikk prolaps i korsryggen og måtte sykemeldes en stund. 

- Det har vært veldig godt å vite at jeg ikke trenger bekymre meg for strømregningen. Når det har skjedd uforutsette ting, så har jeg hatt dekning for den. Strømforsikringen er en god trygghet i hverdagen, sier hun.

"Strømforsikring er en god trygghet i hverdagen"

- Anita Hoffmann

- Enkelt og raskt

- Alle de tre gangene har jeg ringt inn til kundeservice og fortalt situasjonen. Hver gang har jeg blitt møtt av utrolig hyggelige folk som har fortalt meg akkurat hvilken type dokumentasjon de trenger, sier hun og forteller at det i det ene tilfellet var kopi av sykmeldingen, i de to andre var det permitteringsvarselet og oppsigelsen.

Erfaringen hennes har også vært at behandlingstiden er kort, og at det dermed ikke har tatt lang tid å få dekket strømregningene. 

- Hver gang har det vært en enkel prosess som har gått raskt og smertefritt. Det er positivt, og akkurat det du trenger hvis du står i en litt vanskelig situasjon, sier hun. 

"Hver gang har det vært en enkel prosess som har gått raskt og smertefritt. Det er positivt, og akkurat det du trenger hvis du står i en litt vanskelig situasjon"

- Anita Hoffmann

Gjelder også for mannen

Et annet pluss, ifølge henne, er at forsikringen også gjelder for mannen. Den dekker nemlig hele husstanden, ikke bare den strømabonnementet står på. 

- Så selv om strømabonnementet i NorgesEnergi står på meg, gjelder forsikringen oss begge. Skulle mannen min miste jobben eller bli sykmeldt, kan vi bruke forsikringen. Det føles som en ekstra sikkerhet. 

Hoffmann forteller at mange andre strømselskap har forsøkt å selge henne strømabonnement gjennom årenes løp, men at hun alltid har takket nei – særlig fordi hun veldig gjerne vil beholde Strømforsikringen sin.

- For meg er det godt å ha en slik forsikring i bunn, og det har ikke blitt mindre trygt nå som samfunnet går inn i usikre økonomiske tider. 

Strømforsikring gjelder også ektefelle eller samboer.

Hun forteller at hun ofte anbefaler den til andre. 

- Så fort noen legger ut på Facebook at de ønsker anbefalinger på strømselskap, drar jeg alltid frem NorgesEnergi og tipser om å legge til Strømforsikringen, sier hun. 

Det synes Geir Arne Gundersen i NorgesEnergi er hyggelig å høre:

– Vi setter stor pris på slike hyggelige tilbakemeldinger. Strømforsikring er en tjeneste som mange av våre kunder er fornøyd med. Strømutgiftene er en betydelig kostnad for familieøkonomien, og dersom man blir sykemeldt over tid eller arbeidsledig kan fakturaene virker uoverkommelige. 

"Strømforsikring er en tjeneste som mange av våre kunder er fornøyd med."

-Geir Arne Gundersen

- Det er også verdt å nevne at Strømforsikring har blitt utvidet til å dekke strømregningen hvis man blir innlagt på sykehus mer enn 30 dager. I 2021 utbetalte vi nesten seks millioner kroner til kunder som benyttet seg av forsikringen, avslutter han.

Strømforsikring gjelder også ved sykehusinnleggelse på mer enn 30 dager.

Fakta om Strømforsikring

Med den valgfrie tilleggstjenesten Strømforsikring kan du få dekket strømutgiftene dine med minimum 3000 kroner per måned i inntil fire måneder ved: 

  • Sykmelding i mer enn 30 dager
  • Arbeidsledighet i mer enn 30 dager
  • Permittering i mer enn 30 dager
  • Sykehusinnleggelse i mer enn 30 dager

Strømforsikring dekker også egenandel på innbo- og løsøreforsikring ved strømskade.

Med strømforsikring utbetales også 5000 kroner i erstatning ved dødsfall til dødsboet. Dette gjelder bare for kunder som mottar alders- eller uførepensjon fra NAV på skadetidspunktet.

Strømforsikring fra NorgesEnergi koster 59 kr/md og har ingen bindingstid.