Stopp trekken og spar penger

Trekker det rundt vinduene dine? Det kan koste deg dyrt! Mye varme forsvinner ut av huset dersom lister rundt dører og vinduer slipper inn kald luft. 

Tetningslister kan være løsningen på problemet, og over halvparten av kundene våre sier at de har byttet tetningslister eller har tenkt å gjøre det. Billig, enkelt å få til selv og du kan spare mye strøm!

Dersom du har et litt eldre hus merker du kanskje at det trekker rundt vinduene. En årsak kan være at tetningslistene har blitt stive, mindre smidige og ikke lenger tetter like godt som før. Om også godstolen står i nærheten av et kaldt vindu, skrur du kanskje opp temperaturen for å holde på varmen når du skal slappe av utover høsten. Men se for deg at det ikke er noen kald trekk fra vinduet. Ville ikke det føles bra? Med nye og spreke tetningslister er det mye lettere å holde en moderat innetemperatur, og i tillegg sparer du penger på oppvarming!

En rask og enkel jobb

Å bytte tetningslistene er enkelt. Du får kjøpt dem på alle byggevareforretninger, i tillegg til for eksempel Clas Ohlson, Biltema og Jula. Bruk litt tid på å finne riktig type og tykkelse, så du er sikker på at glipen mellom karmen og vinduet (eller døren) blir tettet. Selve jobben er gjort på 1 – 2 – 3:

  1. Fjerne de gamle tetningslistene
  2. Vask grundig slik at de nye listene får godt feste
  3. Klipp til og lim på de nye tetningslistene

Du kan selvfølgelig gjøre jobben året rundt, men ettersom vinduene må være åpne mens du gjør den anbefaler vi å gjøre den i sommerhalvåret når temperaturen er behagelig. Så kan du se fram til en lun og god høst og vinter :-)

 www.enova.no finner du mer informasjon om tetningslister.