Spare strøm med AMS?

Innen 1. januar 2019 skulle alle landets strømkunder ha fått montert nye, smarte strømmålere. Dette er den største moderniseringen av strømnettet på over 100 år. Det skulle byttes omtrent 2,9 millioner strømmålere. Men hva betyr det egentlig for deg som strømkunde?

Smarte strømmålere gir deg som forbruker bedre informasjon om ditt strømforbruk, en mer nøyaktig avregning og mulighet for automatisk styring av forbruket. Du kan altså ta mer styring over eget strømforbruk og bruke strømmen på en mer fleksibel, effektiv og miljøbesparende måte.

Slik fungerer den nye måleren

Den nye automatiske måleren blir installert i strømskapet ditt – og nytt målerutstyr monteres også ute i strømmastene. Sammen registrerer de ditt strømforbruk på timebasis og sender informasjon til nettselskapet helt automatisk. Du slipper dermed å lese av strømmen og strømfakturaen din baseres på et en bedre og mer nøyaktig utregning. Du får også løpende informasjon om ditt strømforbruk – noe som gjør det lettere å effektivisere og redusere strømforbruket.

Smart strøm – smartere forbrukere

Forskning viser at informasjon og tilbakemelding om faktisk bruk av strøm og kostnader gjør forbrukere mer bevisst over eget forbruk – og dermed får motivasjon for å spare. De nye målerne legger til rette for nye, smarte produkter hvor du i økt grad kan styre strømforbruket hjemme – for eksempel fra din egen mobiltelefon. Med bedre oversikt over hva strømmen koster fra time til time kan du også justere strømforbruket til perioder av døgnet hvor strømprisen er lavere.

Som kunde hos NorgesEnergi er du allerede sikret en god strømavtale med våre gule priser – og med mer informasjon om forbruket ditt kan du kan spare enda mer :-)

PS! Lurer du på noe mer om AMS? Les mer om AMS her.