Spare strøm med AMS?

I 2018 fikk de fleste av landets strømkunder nye, smarte strømmålere. Dette var den største moderniseringen av strømnettet på over 100 år og det ble byttet omtrent 2,9 millioner strømmålere. Men hva betyr de smarte strømmålerne egentlig for deg som strømkunde?

Smarte strømmålere gir deg som forbruker bedre informasjon om ditt strømforbruk, en mer nøyaktig avregning og mulighet for automatisk styring av forbruket. Du kan altså ta mer styring over eget strømforbruk og bruke strømmen på en mer fleksibel, effektiv og miljøbesparende måte.

Slik fungerer AMS-måleren

De aller fleste nordmenn fikk installert AMS-måler i løpet av 2018. Samtidig ble nytt målerutstyr montert ute i strømmastene. Sammen registrerer de ditt strømforbruk på timebasis og sender informasjon til nettselskapet helt automatisk. Du slipper dermed å lese av strømmen manuelt og strømfakturaen din baseres på en bedre og mer nøyaktig utregning. Du får også løpende informasjon om ditt strømforbruk – noe som gjør det lettere å effektivisere og redusere strømforbruket.

Smart strøm – smartere forbrukere

Forskning viser at informasjon og tilbakemelding om faktisk bruk av strøm og kostnader gjør forbrukere mer bevisst over eget forbruk – og dermed får motivasjon for å spare. De nye målerne legger til rette for nye, smarte produkter hvor du i økt grad kan styre strømforbruket hjemme – for eksempel fra din egen mobiltelefon. Med bedre oversikt over hva strømmen koster fra time til time kan du også justere strømforbruket til perioder av døgnet hvor strømprisen er lavere.

Som kunde hos NorgesEnergi er du allerede sikret en god strømavtale – og med mer informasjon om forbruket ditt kan du kan spare enda mer :-)

PS! Lurer du på noe mer om AMS? Les mer om AMS her.