NorgesEnergi blir til Fortum. 13. mai forener vi krefter med Fortum. Les mer om fusjonen her eller bestill strømavtale hos Fortum.

Unngå dobbel strømregning når du flytter

Publisert: 21/03/2019
Hovedbilde: mostphotos.com


Vil du slippe ansvaret for strømregningen i din gamle bolig etter du har flyttet?

Det er mye å tenke på når du skal flytte, men akkurat dette tipset vil spare deg for både bekymring og i verste fall en dobbelt så stor strømregning.

Alle som skal si opp strømavtalen i boligen de flytter fra og bestille strøm til ny bolig må forholde seg til gjeldende regler. Disse innebærer at du må huske å melde flytting til strømleverandøren din senest tre dager før du flytter.

Nå er nemlig du som er ansvarlig for strømavtalen i boligen du flytter fra – inntil du sier opp, eller de nye beboerne bestiller egen strømavtale.

Solgt huset? Husk å melde flytting til strømselskapet ditt, slik at du unngår å betale for strømmen til de nye eierne
Foto: unsplash.com

Hvorfor tre dager før?

 

Du må melde ifra før du flytter for å rekke å få endringen registrert i Elhub – strømbransjes felles datalagringsplass.

I tillegg er det strømleverandøren, og ikke lenger nettselskapet, du må melde fra til.

Er du kunde i NorgesEnergi, kan du melde flytting så snart du vet dato for når du skal flytte. Og er du ikke kunde i NorgesEnergi, kan du bruke anledningen​ til å sikre deg en god strømavtale i ditt nye hjem.

Med Elhub er informasjonen din lagret hos en nøytral part. Det betyr at du ikke lenger er avhengig av at kommunikasjonen mellom strømleverandørene skal fungere for at du skal få flyttet strømavtalen din til ny adresse eller bytte strømleverandør.

Disse tipsene gjør flyttingen enklere

Se hvilke

Har du allerede flyttet?

Da må du passe på at de som har flyttet inn i din gamle bolig bestiller strømavtale fra datoen de flyttet inn. Det er mulig å registrere innflyttingsdato tilbake i tid, og dette er svært viktig at du får ny beboer til å gjøre.

Går det litt tid før ny beboer bestiller egen strømavtale og beboeren da bestiller strøm fra dagens dato, er det nemlig du som etter de nye reglene må betale for strømmen beboeren har brukt frem til det. Dette unngår du ved å få ny beboer til å bestille strøm og oppgi innflyttingsdato tilbake i tid.

Med en gang ny beboer har bestilt strøm, vil strømabonnementet ditt i din gamle bolig avsluttes automatisk.

Det tar bare noen få minutter å melde flytting til strømleverandøren din.

Det tar bare noen få minutter å melde flytting til strømleverandøren din.

Har du selv glemt å bestille strøm til din nye bolig?

Meld flytting her