Slik rydder
 lavprisselskapet opp i strømmarkedet 

Publisert 20/09/2021


Strømbransjen har fått kraftig kritikk for lureri og avtalekaos. Se hvordan Norges nest største strømselskap nå har tatt store grep for å rydde opp. 

– Forbrukerne har vært helt forvirret de siste årene. Strømmarkedet har blitt kaotisk for forbrukerne med flere tusen avtaler å holde styr på, noe som gjør det nærmest umulig å orientere seg. Hvis nordmenn bare føler forvirring og stress med strømsalg, er det ikke rart at folk blir negative til hele strømbransjen, sier Hans-Erik Ramsdal. Han er daglig leder i NorgesEnergi. 

"Hvis nordmenn bare føler forvirring og stress med strømsalg, er det ikke rart at folk blir negative til hele strømbransjen."

- Hans-Erik Ramsdal

Torbjørn Mohn Haugen fra Søndre Nordstrand i Oslo er en av mange kunder som har irritert seg over uforståelige avtaler og sprikende informasjon. 

– All den sprikende informasjonen rundt strømkjøp har til tider gjort meg helt tullerusk. Som småbarnspappa med en superhektisk hverdag er overvåkning av strøm-markedet det siste jeg har lyst til å bruke tiden på, sier Mohn Haugen.

"Som småbarnspappa med en superhektisk hverdag er overvåkning av strømmarkedet det siste jeg har lyst til å bruke tiden på"

- Torbjørn Mohn Haugen

Foto: privat
Foto: privat

Foto: privat

"Som småbarnspappa med en superhektisk hverdag er overvåkning av strømmarkedet det siste jeg har lyst til å bruke tiden på"

- Torbjørn Mohn Haugen

Han er irritert over at mange avtaler inneholder «liten skrift» og er vanskelige å forstå. 

– Jeg vil helst forstå hva jeg kjøper, uansett hva det gjelder. På noen av disse strømavtalene må man nærmest gå inn med lupe og gjøre grundige undersøkelser for å forstå vilkårene. Jeg tar imot alle initiativ som rydder opp i dette kaoset med stående applaus, sier Mohn Haugen.  

Torbjørn Mohn-Haugen. Foto: privat

Torbjørn Mohn-Haugen. Foto: privat

"Jeg vil helst forstå hva jeg kjøper, uansett hva det gjelder."

- Torbjørn Mohn Haugen

Nekter å være en del av strømproblemet 

Nå leder et av Norges største strømselskap an i kampen om å gjøre det norske strømmarkedet enkelt og oversiktlig. NorgesEnergi har kuttet fra 17 til kun 5 avtaler i salg, for å rydde opp i forvirringen og gjøre strømkjøp så enkelt og billig som mulig.  

–  Vi har valgt å kutte antall avtaler i salg, og står igjen med 5 tilbud som er enklere. Dette vil gjøre det lettere for kundene å sammenlikne oss med andre, sier Ramsdal. 

Som et markedsledende selskap ønsker NorgesEnergi å ta ansvar for å rydde opp i et kaotisk marked. Selskapet har tatt en full gjennomgang av alle vilkår i eksisterende produkter og endret dem til det beste for kunden.  

Som et markedsledende selskap ønsker NorgesEnergi å ta ansvar for å rydde opp i et kaotisk marked. Selskapet har tatt en full gjennomgang av alle vilkår i eksisterende produkter og endret dem til det beste for kunden.  

– Hvis forbrukerne ikke kan sammenlikne epler med epler er vi på ville veier. Vi trenger mer ekte konkurranse om strømmen. Ekte konkurranse betyr å ta et oppgjør med det markedet mange nordmenn er så oppgitt over, og i stedet skape enkel konkurranse om strømmen som forbrukerne forstår og henger med på, sier Ramsdal. 

Vår bestselger Spotpris er helt uten påslag på strømmen

  • Strøm til spotpris time for time
  • Kun 49 kroner i månedlig fastbeløp
  • Fastbeløpet garantert i 12 måneder
  • Lovpålagte elsertifikater inkludert

 

Les mer om Spotpris

Vår bestselger Spotpris helt uten påslag på strømmen

  • Strøm til spotpris time for time
  • Kun 49 kroner i fastbeløp per måned
  • Fastbeløpet garantert i 12 måneder
  • Lovpålagte elsertifikater inkludert

 

Les mer om Spotpris

Allerede kunde i NorgesEnergi?

Slik endrer du strømavtalen din helt selv

Nå må politikerne også rydde opp 

Den minste delen av strømregningen er abonnementsprisen eller påslagene som strømleverandøren tar for strømmen de leverer til deg. Dette utgjør bare noen få prosent av regningen. 


– Vi gjør vårt for å rydde opp, men nå må politikere også våkne. Spesielt el-avgiften er irrasjonell, usosial og utdatert. Strøm er en livsnødvendighet som folk likevel må betale både moms og avgift på, og det skilles ikke mellom rik og fattig, sier Ramsdal. 

Foto: unsplash.com - Alex Iby
Halvparten av oss
synes det er vanskelig
å forstå strøm

Kilde: Ipsos - 9/2021