30 prosent ville meldt flytting for sent

Publisert: 31/05/2021
Toppbilde: mostphotos.com - dotshock


I en ny undersøkelse gjennomført av YouGov for NorgesEnergi oppgir 30 prosent at de ville meldt flytting senere enn de bør. Faren er at du kan ende opp med andres strømregning.

- Før var det ikke noe problem med å melde flytting til strømleverandøren etter at man hadde flyttet ut. Men slik er det ikke nå, nå må du si fra før du flytter – hvis ikke kan det koste deg dyrt, sier Hildegunn Skage Teinum i NorgesEnergi og råder til å melde fra om planlagt flytting i god tid før selve flyttedagen.

- Vi må ha melding om flytting senest tre dager før for å rekke å få meldt flyttingen i tide.

"Vi må ha melding om flytting senest tre dager før for å rekke å få meldt flyttingen i tide"

- Hildegunn Skage Teinum, NorgesEnergi

På flyttefot? Fyll ut flytteskjemaet vårt, så ordner vi resten.

Meld flytting her

Kjenner ikke reglene

Selv om det er over to år siden reglene rundt flytting ble endret, er det fremdeles mange som ikke har fått dette med seg.

I den ferske spørreundersøkelsen svarte tre av ti at de ville meldt fra om flytting til strømselskapet sitt for sent; enten samme dag eller etter at de hadde flyttet. I tillegg er det 13 prosent som oppgir «Vet ikke» på spørsmålet om når de ville meldt flytting dersom de skulle flytte om kort tid. 

Kilde: YouGov for NorgesEnergi 4/2021

Kilde: YouGov for NorgesEnergi 4/2021

- Konsekvensen er altså at man kan ende opp med å måtte betale strømregningen på den gamle adressen, selv lenge etter utflyttingen, forklarer Teinum.

 

- Gikk på den smellen i fjor

Lærerstudent Henriette Ravn Mortensen har fått kjenne på dette. For da hun og romvenninnene skulle flytte fra et kollektiv i Oslo i fjor, var det ingen som sa fra til strømselskapet.

- Vi endte opp med å måtte betale dobbel strømregning i en måned. Men nå har jeg lært, og når jeg skal flytte igjen til sommeren, skal jeg passe på å melde flytting til strømselskapet i god tid før flyttedagen, sier hun.

 

Henriette Ravn Mortensen glemte å gi beskjed da hun flyttet sist, og endte med å måtte betale dobbel strømregning i en måned.

Henriette Ravn Mortensen glemte å gi beskjed da hun flyttet sist, og endte med å måtte betale dobbel strømregning i en måned.

"Vi endte opp med å måtte betale dobbel strømregning i en måned."

- Henriette Ravn Mortensen

Kan ikke melde flytting tilbake i tid

Teinum i NorgesEnergi har hørt om flere som har havnet i lignende situasjonen. Hun forklarer at det sentrale i regelendringen er at det ikke er mulig å melde utflytting tilbake i tid.

- Det betyr at dersom du er for sent ute med flyttemeldingen eller har glemt å sende den inn, risikerer du å stå ansvarlig for strømmen i den gamle boligen din.

Denne må du så betale på, helt til den nye eieren får bestilt strøm. Da vil ditt strømabonnement på adressen avsluttes automatisk.

- Mottar du strømregning fra boligen du har flyttet fra og som gjelder strømforbruk etter at du flyttet ut, tyder det på at de som bor i den gamle boligen har glemt å bestille strøm, sier hun.

"Dersom du er for sent ute med flyttemeldingen eller har glemt å sende den inn, risikerer du å stå ansvarlig for strømmen i den gamle boligen din"

- Hildegunn Skage Teinum, NorgesEnergi

Innflytting kan meldes på etterskudd

Regelen om å melde utflytting før flyttedatoen gjelder ikke innflytting, så Teinum tipser i så fall om å kontakte de nye beboerne og be dem bestille strøm fra datoen de flyttet inn.

- De ny beboerne kan melde innflyttingsdato 30 dager på etterskudd. Når de har bestilt strøm, vil strømabonnementet ditt automatisk avsluttes.

Se våre strømavtaler

Bestill nå

Dette må du huske:

  • Du må melde fra til strømselskapet før du flytter, hvis ikke risikerer du å måtte betale strømregningen på din gamle adresse, selv om du ikke bor der lengre. Du trenger ikke å melde fra til netteier. Meld fra senest tre dager før du flytter for å unngå å måtte betale for strøm du ikke bruker. Det gjelder spesielt dersom det ikke er noen som flytter inn umiddelbart.

  • Du kan melde fra om flytting så tidlig du ønsker. Da er vi klare til å starte strømabonnementet ditt den dagen du flytter inn.