NTB:Støre lover strømstøtte også neste vinter

Publisert: 09/02/2022
Tekst og bilder: NTB/Håkon Mosvold Larsen


Hvis strømprisene er like høye neste vinter som de har vært i vinter, lover statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fortsatt hjelp til å betale strømregningen.

– Høye strømpriser treffer skjevt og rammer sosialt urettferdig. De skal ha trygghet for at vi stiller opp, sier Støre til VG.


Regjeringens strømstøtte varer i utgangspunktet fram til mars, men strømkrisen kommer til å vare i lengre tid, viser prognosene til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).


– Vi må være forberedt på at strømprisene kan komme til å holde seg høye gjennom dette året, sa NVE-direktør direktør Kjetil Lund til E24 mandag.


Regjeringen har tidligere bekreftet at den vil stille opp med mer strømstøtte dersom situasjonen med ekstraordinært høye strømpriser vedvarer.


– Det vi nå har gjort er å lage en ordning som vi har sagt skal løpe ut mars. Deretter vil vi evaluere og se hvordan den har fungert og hva som eventuelt kan forbedres. Men folk skal vite at vi vil stille opp om folk havner i samme situasjon neste vinter, sier Støre.


(©NTB)