Logoen til NorgesEnergi


Har du varmepumpe? Ikke glem dette

18.02.2019

Når du har investert tusenvis av kroner i ny varmepumpe, ønsker du selvfølgelig valuta for pengene. Men for at varmepumpa skal levere varene år etter år, er det viktig at du gir den kjærligheten den fortjener også etter den er kommet i hus. Følg våre vedlikeholdsråd og bli nabolagets varmepumpe-ekspert!

1. Rengjør filteret 

Å rengjøre filteret er noe av det viktigste du gjør. Dette gjør du enkelt med en støvsuger, og de fleste produsenter anbefaler at man gjør det cirka annenhver uke. Noen varmepumper har to filtre – ett grovfilter og ett finfilter. Sjekk bruksanvisningen om du er usikker på om dette gjelder din varmepumpe. Der står det også hvor ofte de ulike filtrene bør rengjøres.

2. Sjekk utedelen

Varmepumpe-maskineriet består av en utedel som på grunn av det norske klimaet utsettes for store påkjenninger. Er du opptatt at optimal effekt og i tillegg litt estetisk anlagt, har du kanskje allerede gått til anskaffelse av et overbygg eller varmepumpehus. Men pumpehus eller ei: Man bør uansett regelmessig kontrollere at utedelen er fri for løv, snø og lignende. 

3. Husk service

Det er ikke så ofte varmepumpa trenger service. Derfor er det også lett å glemme. En grundig service gir imidlertid varmepumpa forlenget levetid og bedre virkningsgrad – som igjen fører til høyere strømbesparelse. Hvor ofte man bør ta service varierer litt fra modell til modell, men de fleste produsenter anbefaler hvert annet til tredje år. 

Har du ikke skaffet deg varmepumpe enda? Sjekk varmepumpe-rabatten du får som kunde i NorgesEnergi!