NorgesEnergi blir til Fortum. 13. mai forener vi krefter med Fortum. Les mer om fusjonen her eller bestill strømavtale hos Fortum.

Varmepumpe? Ikke glem dette

Når du har investert tusenvis av kroner i ny varmepumpe, ønsker du selvfølgelig valuta for pengene. Men for at varmepumpen skal levere varene år etter år, er det viktig at du gir den kjærligheten den fortjener. Følg våre tre beste vedlikeholdsråd og bli nabolagets varmepumpe-ekspert!

1. Rengjør filteret på varmepumpen

Å rengjøre filteret er noe av det viktigste du gjør. Dette gjør du enkelt med en støvsuger, og de fleste produsenter anbefaler at du gjør det omtrent annenhver uke. Noen varmepumper har to filtre – ett grovfilter og ett finfilter. Sjekk bruksanvisningen om du er usikker på om dette gjelder din varmepumpe. Der står det også hvor ofte de ulike filtrene bør rengjøres.

2. Sjekk utedelen til varmepumpen

Varmepumpe-maskineriet består av én innedel og én utedel. Siden utedelen utsettes for store påkjenninger på grunn av det norske klimaet, er det viktig å holde den vedlike. Er du opptatt av optimal effekt og i tillegg er litt estetisk anlagt, har du kanskje allerede gått til anskaffelse av et overbygg eller varmepumpehus. Men uansett om du har pumpehus eller ei, bør du regelmessig kontrollere at utedelen er fri for løv, snø og lignende. 

3. Husk service på varmepumpen

Det er ikke så ofte varmepumpen trenger service. Derfor er det også lett å glemme. En grundig service gir imidlertid varmepumpen forlenget levetid og bedre virkningsgrad – som igjen fører til høyere strømbesparelse. Hvor ofte man bør ta service varierer litt fra modell til modell, men de fleste produsenter anbefaler hvert annet til tredje år.