Ny rapport: NorgesEnergi blant de billigste

06.01.2021

NorgesEnergi kommer ut som et av billigste strømselskapene i ny rapport om strømbransjen.

På tampen av 2020 ble det presentert en markedsrapport for strømmarkedet i Norge. Selskapene Itera og Thema Consulting lagde blant annet en oversikt over hva de ulike strømleverandørene tar i påslag for strømavtalene sine.

NorgesEnergi kom ut som en av de billigste leverandørene i rapporten, der 16 av de største strømselskapene ble analysert. Strømselskapene ble rangert basert på hvor høyt påslag de tok.

I snitt var påslaget 10 øre/kWh for strømkunder med et forbruk på 10.000 kWh i året og 7,5 øre/kWh for strømkunder med et forbruk på 20.000 kWh i året. Den dyreste avtalen hadde over dobbelt så høyt påslag som NorgesEnergi.

For NorgesEnergi sin del var det produktet Strøm til lavpris som var tatt med i rapporten.

– Dette er vår mest populære avtale, som mange av kundene våre velger når de skal kjøpe strøm. Men det kan være andre avtaler som passer bedre for kunder med veldig lavt forbruk, eller hvis du ønsker større forutsigbarhet, opplyser Geir Arne Gundersen.

Bestill billig strøm

Oversikt over påslag til norske strømleverandører for årlig forbruk på henholdsvis 10.000 og 20.000 kWh per år. Påslagene er regnet om til øre/kWh. Kilde: Itera og Thema: Rapport om norsk strømbransje, desember 2020, side 23.

Oversikt over påslag til norske strømleverandører for årlig forbruk på henholdsvis 10.000 og 20.000 kWh per år. Påslagene er regnet om til øre/kWh. Kilde: Itera og Thema: Rapport om norsk strømbransje, desember 2020, side 23.

Vi synes det er fint med denne bekreftelsen på at vi er blant de billigste strømleverandørene

– Geir Arne Gundersen, markeds- og kommunikasjonssjef i NorgesEnergi

– I NorgesEnergi er vi opptatt av å levere billig strøm til kundene våre. Det har vi gjort siden 1999 og det har vi tenkt til å fortsette med. Det er ikke alltid vi er billigst til enhver tid, men vårt mål er å være blant de billigste – over tid, forteller han.

Geir Arne Gundersen

Enkelt å sammenlikne

Strøm er ikke alltid lett å sammenlikne, da det finnes mange ulike leverandører, prismodeller og tilbud i strømmarkedet.

I og med at spotprisen er den samme uansett hvilken strømleverandør du har, er det påslaget og de faste avgiftene som teller når du skal sammenlikne avtaler.

Noen strømselskap oppgir påslag per måned, mens noen har et fast ørepåslag per kWh som brukes, i tillegg til et fast månedsbeløp.

Linn Skaret-Thoresen

Linn Skaret-Thoresen jobber som konsulent i Thema Consulting, et av selskapene som har utarbeidet rapporten. Hun forteller at de regnet om påslagene til øre/kWh for å kunne sammelikne de ulike avtalene enklere.

– For å gjøre det enklere å sammenlikne har vi regnet om de ulike påslagene (årlige, månedlige og per kWh) til øre/kWh for to eksempelforbruk på 10 000 og 20 000 kWh. Først da blir det enkelt å sammenlikne avtalene opp mot hverandre, ved at man synliggjør hvor mye avtalene faktisk koster for et konkret strømforbruk. For klargjøring så har vi her vurdert de vanligste spotproduktene hos utvalget av selskaper, dvs. ikke produkter som er knyttet til kampanjer eller produkter som er vanskelig for kunden å finne. Altså det vi vurderer som det vanligste spotproduktet på hjemmesiden til selskapene.

Forbruket påvirker strømregningen

Linn Skaret-Thoresen forteller at det er derfor de har laget to eksempelforbruk i rapporten.

– Strømkundene bør være oppmerksomme på at det finnes ulike typer påslag som slår ulikt ut avhengig av om man har et høyt eller lavt strømforbruk. Generelt burde kundene følge med på at det ikke ligger flere typer «skjulte» påslag på avtalene, skrevet med liten tekst. Vi mener kundene ville fått større forståelse for markedet, og sjeldnere føle seg lurt dersom strømselskapene tilbyr færre produkter, med enklere prisstrukturer. Et fint mål burde være at kundene skal forstå prisingen av produktet på under 10 sekunder.

Det er Geir Arne Gundersen i NorgesEnergi helt enig i:

– Vi jobber kontinuerlig med å forenkle både prising og produkter hos oss slik at det skal være enkelt og trygt å være kunde hos oss. Vi jobber blant annet med å utvikle en priskalkulator som skal gjøre det enklere å sammenlikne strømavtaler basert på forbruk og størrelse på bolig.

Les hele rapporten om det norske strømmarkedet her

Vi matcher prisen!

Som kunde hos NorgesEnergi kan du være trygg på at du har en god strømavtale. Får du tilbud om billigere strøm fra en annen leverandør, matcher vi prisen.

Les mer

Prismatch logo NorgesEnergi

Les også: