20 år med billig strøm fra NorgesEnergi

Publisert: 19/11/2019
Hovedbilde: mostphotos.com - Syda Productions


For 20 år siden startet NorgesEnergi kampen om å gi norske forbrukere billig strøm. Kjell Jarle Aarø har vært kunde siden oppstarten.

Den første reelle utfordreren i strømbransjen

– I alle år har vi gitt prisgarantier og posisjonert oss som en troverdig og solid lavprisaktør. Derfor har vi også tronet øverst på Norsk Kundebarometer en rekke ganger i vår bransje, sier Hans-Erik Ramsdal, administrerende direktør i NorgesEnergi.

"Vi har gjort det enklere og billigere å være strømkunde i Norge."

- Hans-Erik Ramsdal

Landets første lavprisaktør

Lavprisselskapet, som feirer 20 års jubileum i år, var landets første lavprisaktør på strømmarkedet. Selskapet utfordret de store energiselskapene på pris og kundeservice, og gjorde det enklere å være strømkunde. ​

– NorgesEnergi ble den første reelle utfordreren i det norske strømmarkedet. Da markedet ble deregulert på nittitallet var det i lang tid svært vanskelig for nykommerne. Det skyldtes at de etablerte monopolistene, de gamle kommunale og fylkeskommunale selskapene, satt på alle kundene og hadde all makt. NorgesEnergi ble det selskapet som klarte å bryte "lydmuren” og få nok oppmerksomhet til å skyte fart, sier Ramsdal.

 

Har vært kunde siden oppstarten

Kjell Jarle Aarø har vært strømkunde hos NorgesEnergi helt siden oppstarten.

– Jeg har vært så fornøyd at jeg ikke har sett noe behov for å endre strømleverandør, forteller han.

Kjell Jarle Aarø. Foto: privat

Kjell Jarle Aarø. Foto: privat

"Jeg har vært så fornøyd at jeg ikke har sett noe behov for å endre strømleverandør."

- Kjell Jarle Aarø

Pensjonisten fra Kongsberg forteller at det var litt tilfeldig at han gikk over til NorgesEnergi. En av Forsvarets ansatteforeninger hadde forhandlet seg frem til en gunstig strømpris for medlemmene sine, og Aarø bestemte seg for å slå til. Avtalen dreide seg om flytende strømpris med en garanti om at strømprisen alltid skulle være blant de topp 5 billigste på markedet.

– Jeg har ikke vært noen stor strømforbruker gjennom årene, så jeg har tenkt at det ikke ville være mye å spare på å eventuelt bytte over til et annet strømselskap, sier han og legger til at det riktignok ikke er så lenge siden han ringte NorgesEnergi for å høre om han kunne få en bedre strømavtale.

– Det var veldig lett å komme i kontakt med kundeservice, og jeg ble møtt av en veldig hyggelig kar som tilsynelatende gjorde alt han kunne for å beholde meg som kunde.

Tilbudet jeg fikk om spotprisavtale virket bra, så jeg ble fornøyd, sier han.

Aarø opplever NorgesEnergi som en seriøs aktør, og sier at han inntil videre fortsetter som kunde.

– I fremtiden er det prisen som kommer til å bli det viktigste kriteriet for om jeg forblir strømkunde der.

"Fra dag én har vi satt kunden i fokus, med høy tilstedeværelse og service i hele kundereisen. Det er også avgjørende for at kundene har blitt hos oss."

- Hans-Erik Ramsdal

Foto: mostphotos.com - Tullsa

Over tid er vi alltid billig

Ramsdal i NorgesEnergi understreker at pris er det viktigste valgkriteriet for de aller fleste strømkundene – noe lavprisselskapet er veldig opptatt av å levere på.

– Når det er sagt, vi er ikke alltid billigst der og da, for du kan alltids finne kampanjer og lokketilbud. Men over tid er vi alltid billig, sier han og fortsetter:

– Fra dag én har vi satt kunden i fokus, med høy tilstedeværelse og service i hele kundereisen. Det er også avgjørende for at kundene har blitt hos oss.

I dag er NorgesEnergi et av landets største strømselskap med hovedkontor i Kristiansand og omtrent 140 ansatte i privat- og bedriftsmarkedet.

I 2017 ble de del av det finske energikonsernet Fortum.

Har bidratt til lavere strømpriser for alle

NorgesEnergis viktigste bidrag så langt har ifølge Ramsdal vært at de har klart å skape den sunne konkurransen i markedet.

– Vi har utfordret marginer og servicenivå, og vi skapt nye arenaer for salg. Det har kommet alle norske strømkunder tilgode, til og med dem som har valgt å forbli hos den lokale monopolisten. De har bedre vilkår takket være det at NorgesEnergi og andre lavprisaktører har kommet inn på markedet.

I tillegg mener han NorgesEnergi har bidratt til mer kunnskap og oppmerksomhet omkring strømutgiftene til norske husholdninger og bedrifter.

– Vi har i alle år oppfordret kundene til "å kutte strømutgiftene" ved å gjøre smarte valg for å redusere forbruket. Vi gir tips og råd om dette blant annet på nettsider, i sosiale medier og i direkte kontakt med kunder, sier han.

Vi matcher prisen!

Som kunde hos NorgesEnergi kan du være trygg på at du har en god strømavtale. Får du tilbud om billigere spotprisavtale fra en annen leverandør, matcher vi prisen.

Les mer om Prismatch

På jakt etter ny strømavtale?

Bestill strøm fra NorgesEnergi