5 enkle tips for å spare strøm

18.02.2019

Det er jo mye morsommere å spare penger hvis det ikke koster noe. Derfor er også de beste strømsparetipsene gratis! Her kommer fem enkle strømsparetips – som ikke påvirker lommeboka.

5 enkle strømsparetips som er gratis

1. La TVen hvile når du ikke bruker den

Klart det er deilig å ligge på sofaen med en god film eller serie, men visste du at det går unødvendig mye strøm til TVen når den står i standby-modus og venter på å bli brukt? Trekk ut kontakten og spar både strøm og penger! 

2. Begrens lufting av kjøleskapet

Mange vil nok kjenne seg igjen. Du er småsulten, det er lenge til middag og magen spør om en godbit. Noen vet akkurat hva de skal ha, åpner kjøleskapet og henter det ut. Andre derimot, lufter kjøleskapet – gjerne flere ganger før en beslutning tas. Ta heller et bilde av sortimentet og unngå at kjøleskapet må jobbe for fullt for å holde temperaturen lav.

3. Varmt ute? Senk temperaturen inne

Dette tipset er veldig enkelt å gjennomføre om sommeren eller i andre varme perioder. Vi har kanskje ikke så mange av disse periodene i Norge, men når de først dukker opp er det bare å vende snuten mot apparatene som varmer opp boligen din. Ved å senke innetemperaturen med bare én grad kan du redusere forbruket med hele 5 %!

4. Ikke fyr for kråkene

Dette gjelder spesielt om vinteren. Vi fyrer og varmer for å holde en levelig innetemperatur, men i blant er det lurt å få inn litt frisk luft. Istedenfor å ha et vindu på gløtt hele dagen kan det lønne seg og ta en «luftesjau». Opp med vinduer i 5-10 minutter – og lukk igjen. På samme måte som med kjøleskapet trenger ikke ovnen da å jobbe hardt over lengre tid for å holde innetemperaturen på rett nivå.

5. Brukes det ikke? Trekk ut kontakten

  • Mobilladere
    De fleste av oss lader mobilen hjemme. Trekk ut laderen når du ikke er hjemme da vel!
  • Barbermaskinlader
    Lyser det grønt er den fulladet og kan ikke lades mer. Barbermaskinen mister heller ikke strøm hvis den ikke brukes. Trekk ut kontakten.
  • Ladere generelt
    Trekk ut kontakten – og spar både strøm og penger!

BONUSTIPS:

Sørg for at du har en god strømavtale!

Se våre strømavtaler her