Logoen til NorgesEnergi


Informasjonskapsler

NorgesEnergi bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse på nettstedet vårt, samt for å kunne gi deg tilpasset, relevant og trygg informasjon på internett. Aksept av informasjonskapsler er ikke en forutsetning for å besøke nettsidene våre, men bestilling og innlogging på Min side er kun mulig dersom informasjonskapsler er aktivert. En av hovedårsakene til dette er at personopplysningene du oppgir må krypteres og være trygge under overføringen til oss. De fleste av våre informasjonskapsler slettes når du lukker nettleseren din (øktbasert), og noen (langtidsbaserte) blir liggende på harddisken din og slettes av seg selv etter angitt tid.

Vårt nettsted

Vi bruker Google Analytics til å analysere bevegelser på nettstedet vårt. Disse informasjonskapslene er langtidsbaserte og gir oss statistikk og aggregert informasjon om bruken av nettstedet, slik at vi kan forbedre din opplevelse av våre tjenester og tilbud.

Min side

Når du logger deg inn på Min side, bruker vi øktbaserte informasjonskapsler som gjør det mulig for deg å forbli innlogget mens du beveger deg rundt på nettsidene våre. Det benyttes også informasjonskapsler for å kryptere informasjon, slik at dine personopplysninger er trygge. 

Når du trykker på en lenke som leder deg til nettstedet vårt

Informasjonskapsler brukes når du klikker deg videre til www.norgesenergi.no via en av våre samarbeidspartnere eller annonser. Dette for å sikre at du lander på den avtalen som interesserte deg. Denne formen for informasjonskapsel er øktbasert og slettes når du lukker nettleseren din. 

Re-targeting

Dersom du har besøkt våre nettsider og sett våre tilbud vil vi med denne type informasjonskapsler kunne rette mer interessant markedsføring til deg på andre nettsider. Her bruker vi langtidsbaserte informasjonskapsler. 

Fjerne eller blokkere informasjonskapsler

Dersom du ønsker å fjerne eller blokkere informasjonskapsler kan dette enkelt gjøres i nettleseren din. Det er mulig å reservere seg mot analyse via Google Analytics med gratisprogramvare. Vi vil gjøre deg oppmerksom på at nettstedets funksjonalitet ikke vil være optimal hvis du gjør dette. 

Informasjonskapsler

Type/system Navn Formål Varighet
Google Analytics _ga Brukes for å skille mellom ulike besøkende. Lagres i 2 år.
Google Analytics _gat Brukes for å begrense antall forespørsler i forbindelse med analyse. Øktbasert informasjonskapsel. Fjernes når nettleseren lukkes.
Google Analytics _gid Brukes for å skille besøkende fra hverandre. Lagres i 24 timer.
Microsoft .AspNet.ApplicationCookie Brukes for å vise rett innhold til hver enkelt besøkende. Øktbasert informasjonskapsel. Fjernes nettleseren lukkes.
Microsoft __RequestVerificationToken Brukes for å sikre at informasjonen den besøkende får er korrekt, og unngår uautorisert posting av informasjon. Øktbasert informasjonskapsel. Slettes når nettleseren lukkes.

Microsoft

Application

Insights

Ai_session Henter statistikk om bruk av nettstedet og dens ytelse 30 minutter.

Google Tag

Manager

_dc_gtm_UA Brukes til å skille besøkende og hendelser på nettsiden, samt analysere interaksjoner. Øktbasert informasjonskapsel.
Microsoft .ASPXROLES Brukes for å vise rett innhold til hver enkelt besøkende. Øktbasert informasjonskapsel.
Bing _uetsid Re-targeting. Brukes for å følge og rapportere besøkendes bevegelser etter å ha klikket på utgiverens annonser, og presentere målrettede annonser 30 minutter.

Microsoft

Application

Insights

Ai_user Brukes for å få data på antall besøkende over tid. 30 minutter.
Microsoft ASP.NET_SessionId Opprettholder økten og lagrer data fra besøket. Øktbasert informasjonskapsel. Fjernes når nettleseren lukkes
Microsoft ARRAffinity Lagrer hvilken server besøkende ble sendt til og sørger for at besøkende blir sendt til samme server for hver spørring. Øktbasert informasjonskapsel. Fjernes når nettleseren lukkes.
LiveChat __lc.visitor_id Brukes for å identifisere din økt med chat systemet. Ca. 3 år.
Hotjar _hjIncludedInSample

Brukes for å vise om den besøkende er inkludert i analysen av nettsiden. 

Øktbasert informasjonskapsel. Fjernes når nettleseren lukkes.
LiveChat lc_window_state Brukes for å huske om chatvinduet er åpent eller lukket. Øktbasert informasjonskapsel.
Google Analytics Doubleclick.net Re-targeting 2 år.
Adform Track.adform.net Re-targeting 2 måneder.
Facebook Facebook Re-targeting 90 dager.