Ti på topp og NorgesEnergi skal få folk ut på tur

Oppdatert: 09/05/2023
Hovedbilde: Tommy Thorbjørnsen


- Vi har et ønske om å spre #norgesenergien over hele Norge, noe vi tror at et samarbeid med Ti på Topp kan bidra til, sier Sonja Wåland, sponsoransvarlig hos NorgesEnergi. 

Derfor samarbeider NorgesEnergi for tredje år på rad med den landsdekkende aktivitetskampanjen Ti på Topp, som er drevet av Bedriftsidretten. Målet er å få folk flest ut på tur i lokalmiljøet. I 2023 er det omkring 40 lokale konkurranser i hele landet. NorgesEnergi bidrar med store og små premier til både lokale og nasjonale konkurranser, blant annet hovedpremiene til de fem nasjonale vinnerne til en samlet verdi av 50.000 kroner!

 

Kunde hos NorgesEnergi? Nå får du 30% rabatt på deltakelse!

Gå til Min Side for å hente rabattkoden din

 

Sonja Wåland

Sonja Wåland

"Vi ønsker å spre #norgesenergien over det ganske land."

Delta i Ti på Topp og vinn flotte premier! 

Deltakerne i Ti på Topp 2023 er i tillegg til lokale og regionale konkurranser også med i de nasjonale kåringene med premier fra NorgesEnergi verdt tilsammen 50.000 kroner. Foto: Sonja Wåland

Deltakerne i Ti på Topp 2023 er i tillegg til lokale og regionale konkurranser også med i de nasjonale kåringene med premier fra NorgesEnergi verdt tilsammen 50.000 kroner. Foto: Sonja Wåland

Sjekk en av fjorårets vinnere motta premien sin:

I videoen ser du Andrea fra Bedriftsidretten i Steinkjer overrekke gavekort fra NorgesEnergi til de "Årets familielag" 2022. Familielaget "You'll never walk alein" vant den nasjonale kåringen og et gavekort på 10.000 kroner som de kunne bruke på en turopplevelse sammen. 

I tillegg ble det også kåret nasjonale vinnere i kategoriene: 

  • Årets vennelag
  • Årets turgåer
  • Årets turbilde
  • Årets turbedrift
"Ti på Topp er et flott lavterskeltilbud som passer for hele familien. Det er enkelt å bli med på, selv om noen topper er litt høyere enn andre."

- Sonja Wåland

Foto: Visit Grimstad

Foto: Visit Grimstad

Bankende hjerte for folkehelsen

Jarle Blindheim, markeds- og kommunikasjonssjef i Bedriftsidretten,  er glade for å få med NorgesEnergi på laget. 

- Sammen inspirerer vi folk til å være fysisk aktive i den flotte naturen vår. Vi er glade for å samarbeide med en sterk og kompetent næringsaktør, som også har et bankende hjerte for folkehelsen.  

"Sammen inspirerer vi folk til å være fysisk aktive i den flotte naturen vår. Vi er glade for å samarbeide med en sterk og kompetent næringsaktør, som også har et bankende hjerte for folkehelsen. "

- Jarle Blindheim, Bedriftsidretten

"Sammen inspirerer vi folk til å være fysisk aktive i den flotte naturen vår. Vi er glad for å samarbeide med en sterk og kompetent næringsaktør, som også har et bankende hjerte for folkehelsen. "

- Jarle Blindheim, Bedriftsidretten

Foto: Øyvind Setvik, Ti på Topp Bergen

30.000 deltakere i fjor

I 2022 var omkring 30.000 deltakere med på Ti på Topp, og sammen med NorgesEnergi håper Blindheim  at de kan nå ut til enda flere. 

- Vi vet at aktivitetskampanjen har gjort en forskjell for de som har vært med til nå, sier han. 

"Vi vet at aktivitetskampanjen har gjort en forskjell for de som har vært med til nå."

- Jarle Blindheim, Bedriftsidretten

Veronica B. Pedersen fra Kristiansand er en av disse. Hun har vært med på Ti på Topp flere år på rad. 

- Den første gangen jeg registrerte topp var det året aktivitetskampanjen startet, men det var først året etter at jeg tok alle toppene. Grunnen til at jeg ble med i utgangspunktet var at jeg var på jakt etter nye turmål og ønsket å oppleve mer av Kristiansand og omegn, sier hun.

I det siste har turene kommet til å bety ekstra mye for henne, fordi vonde knær har hatt godt av å gå regelmessig i naturen. 

- Turene har gjort at jeg er blitt sterkere i knærne og det er ekstra gøy. Motivasjonen er og i stor grad og holde vekta nede. Men samtidig liker jeg å bevege meg, og jeg har fått tips om mange flotte turer i Ti på Topp som jeg kanskje ellers aldri ville gått.

"Jeg har fått tips om mange flotte turer i Ti på Topp som jeg kanskje ellers aldri ville gått"

- Veronica B. Pedersen

Enkelt å være med

Det er enkelt å være med i Ti på Topp. Ved å laste ned appen Ti på Topp og  melde deg på, får du tilgang til kart, vei- og turbeskrivelser i området ditt. Disse er kategorisert som lett, middels eller krevende. 

- Rutene har gode turbeskrivelser, slik at det er enkelt å komme seg ut på tur og finne frem. Når du har kommet til toppunktet på turen, klikker du "Sjekk inn" i appen, og da er turen registrert, forteller Wåland i NorgesEnergi. 

Foto: NorgesEnergi
Foto: Sonja Wåland, NorgesEnergi

Også Pedersen opplever at det er et enkelt og godt konsept.

-  Det er lett å følge med på appen, og jeg har, bank i bordet, ikke gått meg vill enda, ler hun. 

Pedersen setter også pris på at det er enkelt å ta turene sammen med andre. 

- I fjor fikk jeg med meg flere på tur. Jeg snakker positivt  om konseptet og prøver stadig å få med meg enda flere. Det er flotte turer med som regel fin utsikt, dessuten er det enkle turer som kan passe for alle aldersgrupper.

Sosialt

Også Anne Catrine Vollen trekker frem det sosiale med turkonseptet. For henne begynte det hele da hun ble med en kollega fra Berg-Hansen Reisebyrå på hennes toppturer, inntil hun en dag fant ut at hun også hadde lyst til å registrere turene . 

- Dette har vært utrolig gøy, og det har virkelig fått opp motivasjonen til å komme meg ut. Det er ingen tvil om at formen har blitt mye bedre etter at jeg kom i gang, sier hun og forteller at hun går på tur både med jobbkollegaer og venninner. Aller oftest er det med en venninnen Cathrine Krüger. 

-  Vi prøver å ta minst tre topper i uka, helst annen hver dag, forteller Vollen.

Anne Cathrine Vollen og Cathrine Krüger er venninner og går ofte på tur sammen. Foto: privat

Anne Cathrine Vollen og Cathrine Krüger er venninner og går ofte på tur sammen. Foto: privat

Satte seg mål om å nå 100 topper

Krüger innrømmer at det har blitt til en slags besettelse. Etter hvert som hun kom godt i gang, satte hun seg mål om å nå 100 topper. 

- Jeg anbefaler alle å bli med på dette. Gjør det gjerne sammen med en venn, kollega eller en gjeng. Og gjør det gjerne som en konkurranse der det handler om å få flest topper.  Det å komme seg ut i skauen er sunt for kropp og sjel, og med innlagt topp, så er det enda bedre for hjerte og kondis.

Foto: illustrasjonsfoto Ti på Topp Grimstad, Christine Mikkelsen
Foto: Ti på Topp Grimstad, Christine Mikkelsen

Går for turens skyld

Ole Iacob Norman er ikke like opptatt av konkurransebiten. Han er mer opptatt av å komme seg ut i naturen og være tilstede der og da. Han deltar også på turorientering gjennom de lokale idrettslagene. 

- Det viktig for meg å gå turen for turens skyld, å være tilstede i naturen, se seg rundt og oppdage nye steder. Men samtidig, som kontorrotte er det også veldig godt å få brukt kroppen for å nå toppen. 

Han synes det er så fint at turkonseptet legger opp til at man kan sette sine egne mål uavhengig av andre, og enkelt velge type tur etter form og behov.

- Det spiller ingen rolle om du vil gå på tur tre ganger i uka, hver dag eller èn gang hver fjortende dag. Alle kan sette sine egne mål, og det setter jeg pris på.