Nye regler ved flytting

Skal du flytte, må du melde i fra om dette til oss som strømleverandør. Du må også huske å melde fra om flytting før du flytter, så slipper du å måtte betale for strømmen til ny eier. 

Mann og dame løfter flyttekasse inn i tilhenger

Skal du flytte er det viktig at du melder fra om dette til oss som strømleverandør. Tidligere måtte du melde dette inn til netteier, men det trenger du ikke lenger. 

I tillegg må du huske å melde utflytting fra din gamle adresse i forkant av at du flytter. Du kan altså ikke lenger melde utflytting tilbake i tid.

Par som løfter flyttekasser inn i tilhenger

Allerede når du har flyttedato kan du melde flytting av strømmen. Da slipper du å måtte betale for strømmen i din gamle bolig etter at du har flyttet ut.

Melde utflytting i forkant – derfor bør du huske det

Tidligere har det vært svært vanlig å melde utflytting først etter man har flyttet ut fra sin gamle bolig. Det som nå gjør det ekstra viktig å huske å melde utflytting i forkant, er at det kan få økonomiske konsekvenser å glemme det. Glemmer du det, vil du nemlig måtte betale for strømmen i din gamle bolig helt til ny eier bestiller strøm. Hvis du da er uheldig ved at ny eier glemmer å bestille strøm, kan du plutselig risikere å måtte betale for strøm på din gamle adresse lenge etter du har flyttet.

Regelen gjelder imidlertid kun for utflytting – og ikke innflytting. Har du glemt å bestille strøm til din nye bolig før du flyttet inn, kan du fremdeles registrere innflyttingsdato tilbake i tid når du bestiller. Men for å unngå at du må betale for strøm på både gammel og ny adresse, må du påse at de som nå bor i din gamle bolig bestiller strøm fra datoen de flyttet inn.

Slik melder du utflytting frem i tid

Det eneste du trenger å gjøre for å melde utflytting frem i tid er å fylle ut flytteskjema, så ordner vi resten. Tar du med deg strømmen til din nye bolig får du Spotpris, vårt strømabonnement helt uten påslag

Dersom du har mottatt en faktura som gjelder etter tidspunktet du flyttet, kan det tyde på at de som nå bor i din gamle bolig har glemt å bestille strøm. Siden det ikke er mulig å melde utflytting tilbake i tid, må du kontakte de som nå bor i din gamle bolig og be dem bestille strøm fra datoen de flyttet inn. Når de har bestilt strøm, vil strømabonnementet ditt automatisk avsluttes.