Enklere for strømkundene

Endelig kan du velge den strømleverandøren du selv ønsker, og likevel få strøm og nettleie samlet på én faktura.
07.12.2018

NorgesEnergi har mange kunder i området til Hålogaland Kraft Nett og er glad for at billig strøm nå er blitt enda enklere for kundene i regionen.  

 

— Vi heier på alt som gjør strøm enklere for kundene våreVi har lenge ønsket å få til dette, og endelig er det tilrettelagt slik at også vi som lavprisaktør kan tilby denne fordelen for våre kunder, sier Geir Arne Gundersen, markedssjef i NorgesEnergi. 

 

Etterspurt av strømkunder 

I 2016 trådte en ny forskrift om fellesfakturering av strøm og nettjenester i kraft – og dette er rullet ut til mange nettområder landet rundt allerede. Fram til ganske nylig har det kun vært strømleverandører integrert med det lokale nettselskapet som har kunnet tilby strøm og nettleie på samme faktura. Dette har hindret konkurranse til det beste for kundene. 

 

Terje Hamre i Norsk Familieøkonomi er glad for at det praktisk legges til rette for ytterligere konkurranse i markedet. 

— Med stigende strømpriser er det spesielt viktig at det opprettholdes en sunn konkurranse i strømmarkedet, og ved å gjøre faktureringen mer sømløs kan kundene få enklere betaling kombinert med fritt valg av strømleverandør. Så selv om ikke strømregningene er morsommere, blir de færre og enklere å forstå, sier Hamre.  

 

En undersøkelse publisert av NVE viser at 68 prosent av kundene sier felles fakturering for strøm og nettjenester har betydning for deres valg av strømleverandør. I TNS Gallups Energibarometer for tredje kvartal 2016 svarte hele 84 prosent at de ønsket strøm og nettleie samlet på én faktura. 

 

Vi er glad for å gjøre hverdagen enklere for strømkundene våre

 

Økt konkurranse gir lavere priser 

Det er 27 år siden fri konkurranse ble innført i kraftmarkedet, og NorgesEnergi har siden 1999 utfordret de tidligere strømmonopolisteneNå tror Gundersen at konkurransen blir enda større – og det er til kundenes fordel. 

 — Vår avtale med kundene er at vi hele tiden skal være blant de billigste strømleverandørene i landet. I alle disse årene har kundene valgt oss til tross for ulempen med å måtte få strøm og nettleie på to separate fakturaer. Nå er vi endelig sikret de samme rammebetingelsene som de regionale strømselskapene, og kan tilby kundene noe som har vært etterspurtavslutter Geir Arne Gundersen NorgesEnergi. 

 


Del artikkel:

Les også

Har du opplevd strømstans? -Slik får du penger igjen

Du kan spare mye penger på å kreve kompensasjon dersom strømmen uteblir. Vi forteller deg hvordan du skal gå frem.

Innholdet på denne siden er skrevet og publisert av NorgesEnergi

© 2021