Lurer du på noe rundt Strømkonto?

Med Strømkonto får du lik strømregning hver måned gjennom hele året. 

Med Strømkonto får du en strømregning med likt beløp hver måned – hele året, i motsetning til ordinære fakturaer som vil variere i løpet av året, som regel med høyere beløp om vinteren og lavere om sommeren. 

I løpet av et år vil strømutgiftene være de samme med Strømkonto som med andre betalingsmåter.

Strømkonto er en fleksibel betalingsløsning med innebygget kredittfunksjon. Dersom du har Strømkonto får du en annen faktura fra oss enn den vanlige strømfakturaen. Du betaler det samme beløpet hver måned gjennom hele året for å gjøre det enkelt og forutsigbart for deg. Kort fortalt fungerer Strømkonto slik: 

  • Vi beregner et anbefalt månedsbeløp til deg basert på strømforbruket ditt 
  • Du får en strømregning med likt beløp hver måned – hele året 
  • Endrer du strømforbruket ditt, vil vi justere ditt anbefalte månedsbeløp 
  • Du kan når som helst velge å betale mer eller mindre enn det anbefalte månedsbeløpet 
  • Har du flere strømanlegg hos oss, inkluderes alle i din Strømkonto 
  • Dersom det skjer endringer rundt Strømkonto eller månedsbeløpet så vil vi kontakte deg 

Logg inn på Min side for å se oversikt over din strømkonto.

Med utgangspunkt i strømforbruket og strømavtalen din, beregner vi et gjennomsnitt av forventet strømregning gjennom et helt år. Ved større endringer i strømforbruket ditt, endres det anbefalte månedsbeløpet og vi gir deg beskjed om dette - slik at du alltid betaler et mest mulig riktig beløp. 

Har du flere strømanlegg, for eksempel hjemme og på hytta, vil begge strømanleggene være med på din Strømkonto. Du får én faktura, uavhengig av om du har fått to eller flere separate strømregninger tidligere. 

For alle som har nettleie inkludert i strømregningen fra oss vil nettleien belastes Strømkonto, på lik linje med betalingen for strømmen.

Hvis du har betalt det anbefalte beløpet på Strømkonto-regningen din og fortsatt opplever at saldoen er i minus, kan følgende ha skjedd:

  • Du satte i gang med Strømkontoen når strømforbruket ditt var over gjennomsnittet for året, mest sannsynlig om vinteren.
  • Du startet med Strømkontoen når strømprisene var over gjennomsnittet for året, også her mest sannsynlig om vinteren.

Dette er helt normalt, siden beløpet du betaler hver måned inn til Strømkontoen er et gjennomsnitt av det du vanligvis betaler i løpet av et år. Da vil beløpet være lavere enn det du faktisk bruker om vinteren, og til gjengjeld være høyere enn det du faktisk bruker om sommeren.

Kontonummeret til Strømkonto hos NorgesEnergi er 6468.05.22004

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Logg inn på Min side    Kontakt oss