Slik skal Pizzabakeren få lavere strømregning

11.02.2020

Mange bedrifter har langt høyere energiforbruk enn nødvendig, men enkle tiltak kan faktisk spare bedriften for store summer. Pizzabakeren er nå klare for å få ned sitt strømforbruk og skal teste Energivakten Pluss i 6 måneder. 

— Vi har mye å gå på når det gjelder strømsparende tiltak, vi kan helt klart bli vesentlig flinkere, sier Aleksander Tolfsen.

Han er daglig leder og franchisetaker for fem avdelinger av Pizzabakeren på Sørlandet. På landsbasis har kjeden over 180 avdelinger i alle landets fylker. Selv om Tolfsen er opptatt av å holde størrelsen på strømregningene til pizzautsalgene lavest mulig, innrømmer han at de gjør fint lite for å få ned energibruken.

— Det eneste sparetiltaket vi har bedt våre rundt 100 ansatte i Kristiansandsregionen om å gjøre, er å bruke sparemodus på pizzaovnene. Ellers har vi i liten grad hatt fokus på de små strømsparende tiltakene, forteller han. 

Aleksander Tolfsen foran pizzaovnen som kan steke 100 pizzaer i timen. Foto: Hildegunn Skage Teinum, NorgesEnergi

Aleksander Tolfsen foran pizzaovnen som kan steke 100 pizzaer i timen. Foto: Hildegunn Skage Teinum, NorgesEnergi

Har etterisolert et av pizzautsalgene

På butikknivå har de heller ikke tatt de store grepene, ifølge Tolfsen. De fem Pizzabaker-lokalene i sør ligger alle i eldre bygg av enten tre eller mur. Lokalene er mellom 100-150 kvadratmeter og drar mye strøm til både oppvarming, lys og pizzasteking. Riktignok etterisolerte de et av pizza-utsalgene en tid tilbake, og det har gitt merkbare utslag på strømregningen i akkurat den filialen.

— Men det er også det eneste energibesparende tiltaket i større skala som vi har gjennomført. Nå håper jeg å endre på dette, sier Tolfsen.

Pizza i pizzaovn

Pizzaovnen krever mye strøm. De ansatte oppfordres til å bruke strømsparemodus på ovnen i rolige perioder. Foto: Hildegunn Skage Teinum, NorgesEnergi

Oversikt er nøkkelen til besparelse

Pizzabakeren skal nemlig teste Energivakten pluss fra NorgesEnergi. Tjenesten gir dem full oversikt over strømforbruket, noe som gjør det lettere å identifisere og gjennomføre målrettede tiltak. Gevinsten er stor, for beregninger fra Enova viser at man ved å være bevisst på strømforbruket sitt, kan redusere strømforbruket med opptil 10 prosent. 

- Redusert strømforbruk betyr penger spart, kommenterer bedriftsrådgiver Christoffer Dahl i NorgesEnergi.

 

 

Redusert strømforbruk betyr penger spart
Portrettfoto Christoffer Dahl

Christoffer Dahl, bedriftsrådgiver i NorgesEnergi

Gratis ENØK-rådgivning

Energivakten kan også identifisere bedriftens største strømslukere, samt gi oversikt over strømforbruket sammenlignet med samme periode ifjor.  Dessuten kan bedriftene få gratis ENØK-rådgivning fra NorgesEnergis erfarne bedriftsrådgivere

— Med konkret kunnskap vil man kunne gjøre tiltak for å redusere forbruket og bli mer energieffektiv. Jeg er sikker på at vi kan hjelpe Pizzabakeren til å finne frem til energibesparende tiltak som lønner seg å gjennomføre, fortsetter Christoffer. 

Aleksander Tolfsen fra Pizzabakeren med pepperonipizza

Aleksander Tolfsen ser fram til å få økt kunnskap om strømforbruket hos Pizzabakeren slik at han kan innføre effektive strømsparetiltak i de fem avdelingene på Sørlandet. Foto: Hildegunn Skage Teinum


Ser muligheter for sparte utgifter

Tolfsen ser frem til å prøve tjenesten og har stor tro på at den vil hjelpe hans bedrift. 

— Jeg håper spesielt vi kan få tips om konkrete handlinger vi kan gjøre for å redusere strømforbruket vårt. Det er noe vi virkelig har bruk for, og som jeg er sikker på kan spare Pizzabakeren for mange penger, sier han.

Seks tips til bedrifter som ønsker å få ned energibruken

#1

Bli bevisst på strømforbruket

#2

Få fullstendig oversikt over strømforbruket. Finn ut når, hvordan og hvor mye strøm dere bruker ved hjelp av Energivakten

#3

Velg en strømavtale som passer bedriftens forbruk og behov

#4

Senk varmen om natten

#5

Sjekk om lyset står på mer enn nødvendig

#6

Følg med på strømforbruket - slik at du oppdager unormale endringer og kan stoppe disse 

Les mer om Energivakten

 

Ønsker du mer informasjon eller hjelp til å skreddersy en strømavtale til din bedrift?

Fyll ut kontaktskjema, så tar en av våre erfarne bedriftsrådgivere kontakt med deg.

Ble du sulten av å lese denne artikkelen? Bestill pizza hos Pizzabakeren:)