Ytterst ved fjorden der Mandalselva munner ut, ligger Mandal Hotel og bader i sol. Hotellet er bare noen få år gammelt, men har befestet sin posisjon som en av Sørlandets bedre hotellopplevelser. Hotellet er Norges sydligste, holder 200 sengeplasser over nesten 5000 kvadratmeter.
I resepsjonen treffer vi Lotte Fredriksen, daglig leder, gründer og deleier av hotellet. Den 36 år gamle hotellsjefen har vendt hjem til Mandal etter mange år i hotellbransjen i hovedstaden. Sammen med investor Svein Støle har hun som målsetning å skape de beste hotellopplevelsene for gjester og besøkende.
– Jeg har alltid drømt om å skape noe eget her hjemme i Mandal, og det er noe eget å selv eie det du jobber med hver dag. Det gir en ekstra motivasjon som jeg håper skinner gjennom hos de besøkende, sier Fredriksen.
Enkelt og greit
Fredriksen kommer til Mandal etter tolv år i Oslo. Der jobbet hun som salgssjef for en av de store hotellkjedene i Norge, og er med det godt vant med selgere. Derfor leste hun ekstra godt da e-posten fra NorgesEnergi Bedrift kom for omtrent et år siden. E-posten kom som et resultat av at Fredriksen hadde sendt inn sine tre siste fakturaer fra daværende leverandør i håp om en bedre avtale.
– Ofte kommer selgere med et produkt du kanskje har behov for. I dette tilfelle traff de spikeren på hodet.
Mailen kom fra Henning Waage i NorgesEnergi Bedrift, med konkrete tips til hvordan Mandal Hotel kunne spare på strømforbruket, og dermed utgiftene. I tillegg kom Waage med en skreddersydd avtale mellom NorgesEnergi Bedrift og Mandal Hotel. Målsetningen til NorgesEnergi var å tilby den beste strømavtalen for det sørlige hotellet.
– En god strømavtale er viktig for oss, spesielt nå som prisene er så heftige. Tilbudet vi fikk var ærlig, godt og forståelig. Enkelt og greit, sier hun.
Forankret i ekte opplevelser
Mandal Hotell har et gjennomtenkt maritimt preg over seg. Møterommene er kalt opp etter øyene utenfor kysten, restaurantene kalles Anker og Syd, og mye av interiøret spiller på den kjente Laksetrappen – speidertårnet de føritiden brukte for å se etter laks opp og ned Mandalselva.
All mat er norsk og det meste lokalprodusert.
– Vi ønsker å være noe eget. Det lille ekstra er verdt det når du ser mottakelsen det får hos nye gjester, sier Fredriksen.
Blant opplevelsene på hoteller er Badstue-vogna Pysen, kalt opp etter Norges sørligste øy – liggende like utenfor Mandal. Badstuen har plass til 15 personer, med eget kjøleskap og bademulighet i elva. Den har blitt veldig populær, skal vi tro hotellsjefen selv.