7 enkle strømsparingstips for bedrifter

Publisert: 11.04.23


Vi har samlet noen enkle og greie tips til deg som ønsker å kutte strømkostnadene.

Høye strømpriser og et svingene marked erfrustrerende for mange bedriftsledere. Fokus på strømsparing kan heldigvis bidra til å holde kostnadene nede.

Les våre tips for hvordan du enkelt og greit kan kutte kostnader:

1. Jevn ut forbruket 

Etter at det kom en ny nettleiemodell i 2022, har det blitt viktigere å unngå for mye belastning på strømnettet. Enkeltforklart betaler du nettleie basert på de tre timene du hadde høyest strømforbruk inneværende måned. Hvis bedriften greier å fordele strømforbruketjevnt utover dagen, vil nettleien også bli lavere.

Derfor kan det være greit å unngå å kjøre mange strømkrevende prosesser samtidig. Planlegg strømforbruket og unngå høye topper!

2. Skap en kultur for strømsparing

Mye strømsparing gjøres gjennom bevissthet. Skap en kultur på jobben der alle jobber mot det samme målet – lavest mulig strømforbruk. Hvis alle ansatte drar i samme retning, vil resultatene komme. De resultatene er både en lavere strømregning, men også en sterkere intern stolthet.

Les hvordan Herlig Land Restaurant jobber med å kutte strømkostnader.

Med strømsparing på menyen

3. Skru ned innetemperaturen

Mellom 60-80 % av nordmenns private strømforbruk går til oppvarming. Litt avhengig av hva din bedrift driver med, kan dette i veldig mange tilfeller overføres til bedriftssegmentet. Dersom du skrur ned innetemperaturen med én grad, vil strømforbruket reduseres med 5 %. Det er ganske mye!

4. Trekk ut kontakter og skru av apparater

For å sette det på spissen: selv det lille, røde lyset på TVen trekker strøm. Vær bevisst på at strømførende apparater er skrudd av når detikke eri bruk. Kanskje skal du investere i forgrenere med av/på-knapp, sånn at du enkelt kan skru av.

5. Bytt ut gamle lyspærer med LED-pærer

Et av de eldste triksene i boka, og et tips der mange allerede har tatt affære. LED-pærer er sikrere og mindre strømførende enn gamle halogen-pærer, og vil definitivt utgjøre en forskjell på strømregningen. Dette er noe vi uansett anbefaler uavhengig av høy eller lav spotpris. 

6. Skru av lyset når du ikke er til stede

Vi er ikke vant til at vanlig belysning har stor påvirkning på strømregningen. Mange kontorer og bedrifter har derfor lyset på hele dagen. Belysningen i kontorlokaler og butikker er nok ikke det som krever mest strøm, mens for større lagerhaller og anlegg vil belysning trekke mer strøm. Husk også å lukke åpne porter og vinduer som gjør at du fyrer for kråka!

Vær bevisst på å skru av lysene før du og dine ansatte går ut av et rom. Et veldig godt tips er å investere i bevegelsesstyrt belysning, som gjør jobben for deg. Det kan være en liten investering som over tid vil være verdt det. Alle monner drar!

Se hvilken strømavtale som passer for akkurat din bedrift

Se strømavtaler

7. Skaff deg en strømavtale som passer din bedrift

Gjør deg kjent med hvilke avtaler som finnes og velg den som passer din bedrift. NorgesEnergi Bedrift tilbyr strømavtaler til bedrifter med både høyt og lavt strømforbruk. Har du høyt strømforbruk, har vi muligheten til å skreddersy en avtale for din bedrift. Uansett strømforbruk tilbyr vi avtaler uten bindingstid, med lavt påslag - med mål om en lavest mulig kostnad for deg og din bedrift. 

Vi tilbyr skreddersydde strømavtaler.
Se hvilken strømavtale som passer akkurat din bedrift!

Se strømavtaler